Euro
22

Cristiano Ronaldo: Naš je cilj finale... Zašto ne?

Totalsport
Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Po mnogima drugi najbolji nogometaš današnjice iza Lionela Messija, Cristiano Ronaldo, izjavio je uoči polufinala Evropskog prvenstva protiv Španije da ga novinari ne mogu "poljuljati" svojim kritikama u situacijama kada igra za Portugal...

Najbolji igrač madridskog Reala došao je pod udar kritika nakon prve dvije utakmice Eura u Poljskoj i Ukrajini. Na samom je startu Njemačka slavila 1-0, da bi u drugoj utakmici, uz katastrofalnu igru Ronalda, Portugal slavio protiv Danske 3-2.

No, napadač portugalske reprezentacije iskupio se u utakmicama protiv Holandije (2-1) i Češke (1-0) u četvrtfinalu kada je predvodio svoj tim do polufinala s tri pogotka.

"Čak i Messi ima svoje kritičare. Ne možete zadovoljiti svakoga. Ne ljutim se i nisam frustriran kada me neko kritizira", rekao je Ronaldo i nastavio.

"Što si veća zvijezda, to je veći pritisak na tebi da igraš na visokoj razini svaku utakmicu kako bi maknuo kritičare s vrata. No, prihvaćam taj dio kao profesionalni nogometaš. Zapravo se uopće ne obazirem na kritičare. Svaki put izađem na teren i pokušam dati sve od sebe", veli Ronaldo.

Osvrnuo se nakon toga Portugalac i na ono što slijedi u nastavku prvenstva, te na atmosferu u ekipi otkako ju vodi Paulo Bento.

"Napredujemo svakom utakmicom i to je ono najbitnije. U reprezentaciji vlada veliko zajedništvo i to nam puno pomaže. Bilo je naporno stići do ove faze takmičenja, ali u polufinalni meč sa Španijom ulazimo bez straha. Naš je cilj igrati finale... Zašto ne? Veći je pritisak na njima. Bez obzira šta se dogodilo, mislim da zaslužujemo čestitke za ono što smo dosada napravili", zaključio je Portugalac.