Katastrofalno reagirao
20

Ronaldo: Ogorčen sam na sebe zbog promašaja

Totalsport
Ronaldo je promašivao nemoguće (Foto: AFP)
Ronaldo je promašivao nemoguće (Foto: AFP)
Nogometaši Portugala su se vratili u igru za ulazak u četvrtfinale na Evropskom prvenstvu, nakon što su u 2. kolu grupe B pobijedili Dansku 3-2...

No, najtežim mogućim putem su igrači Portugala došli do prvog slavlja. Iako je Portugal vodio 2-0, morao je u samoj završnici doći i do trećeg gola koji je vrijedio tri boda. Prije Varelinog zaključnog pogotka portugalsku je odbranu dva puta rušio Nicklas Bendtner.

Krivac što utakmica nije bila riješena ranije bio je Cristiano Ronaldo koji je dva puta promašio nemoguće. Katastrofalno je reagirao u situacijama jedan na jedan. "Jeste, ogorčen sam na sebe. Bilo je nevjerovatno promašiti, pogotovo u drugom slučaju. Ne znam", tražio je pred novinarima riječi najbolji igrač Portugala.

"Ipak, na kraju je najbitnije da smo dobili. To je uvijek najbitnije, pa će se valjda moji promašaji lakše zaboraviti. Uostalom, zaslužili smo dobiti".

Ronaldo je rekao i sljedeće: "Sve se vrti u krug. Protiv Njemačke nismo imali sreće, pa smo izgubili. Danas smo imali sreće i dobili".