Želi da Španija osvoji Euro
2

Ronaldo: Složio sam se da pucam penal tek peti

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Najveća portugalska zvijezda i kapiten reprezentacije Cristiano Ronaldo priznao je da se složio sa selektorom Paulom Bentom da će pucati tek peti penal u polufinalnoj utakmici Evropskog prvenstva protiv Španije.

Branitelji naslova su, podsjetimo, ušli u finale Eura nakon što su pobijedili Portugal boljim izvođenjem jedanaesteraca (4-2). U raspucavanju s bijele tačke za Bentovu ekipu su promašili Joao Moutinho i Bruno Alves, a Ronaldo, kao najbolji izvođač jedanaesteraca u reprezentaciji, nije ni došao na red nakon što je Cesc Fabregas zabio za nedostižnih 4-2.

"Trebao sam izvesti peti jedanaesterac, ali smo prije toga promašili dva i ostao sam bez prilike. To je bila stvar dogovora sa selektorom. Pitao me želim li izvesti peti penal, odgovorio sam da želim. Ponekad pucam prvi, drugi ili treći, u srijedu smo odlučili da ću biti peti", kazao je Ronaldo koji tako nije dobio priliku s bijele tačke svladati klupskog saigrača iz Real Madrida Ikera Casillasa.

"Bilo mi je sasvim normalno igrati protiv suigrača iz Reala. Na terenu nismo prijatelji, ali izvan njega jesmo. Nadam se da će Španija osvojiti naslov iako će joj biti teško u finalu", dodao je najskuplji nogometaš svih vremena i osvrnuo se na kompletni nastup Portugala na Euru.

"Tužan sam. Uvijek je bolno izgubiti na penale, ali to je lutrija: sretnija ekipa pobjeđuje. Mislim da smo sveukupno odigrali dobro na prvenstvu. Među četiri smo najbolje ekipe u Evropi, a jedini razlog što nismo u finalu je taj što nismo imali sreće. Moramo biti ponosni na postignuto."