Nogomet
0

Porto s ukupnih 10-3 u polufinale

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Porta su se kao prvi plasirali u polufinale Evropske lige. I drugi put su pobijedili Spartak, ovom prilikom u Moskvi je bilo 5-2. Podsjetimo, u prvom je ogledu portugalska ekipa slavila s 5-1.

Formalnost je, dakle, obavljena, s tim da je Porto i drugoj utakmici četvrtfinala pristupio ozbiljno, te je dokazao sve svoje kvalitete, a ima ih vodeća ekipa portugalskog prvenstva mnogo.

Nito u uzvratu nije očekivao čudo u izvedbi ruskih nogometaša, a da sve postane još gore po domaćina pobrinuli su se Hulk i Rodriguez koji su poentirali u prvom dijelu za vodstvo 2-0 Porta. Nakon toga je u nastavku uslijedio vatromet pogodaka, Porto je postigao još tri gola, a domaćin dva, te je time Porto lakoćom slomio Spartak (5-2) i plasirao se među četiri najbolje ekipe ovog takmičenja.

U polufinalu će Porto igrati protiv pobjednika ogleda Villarreala i Twentea. Pobjednik bi trebao biti Villarreal koji je u prvoj utakmici slavio sa čak 5-1 na svom El Madrigalu.

 Evropska liga, četvrtfinale (uzvratna utakmica):

Spartak Moskva - Porto 2-5, prva utakmica 1-5 (Džuba 52, Ari 72 / Hulk 28, Rodriguez 45, Guarin 47, Falcao 54, Micael 89)