EL, grupa G
0

Poraz Hajduka u Ateni, Ibričić strijelac

Totalsport
Nogometaši splitskog Hajduka poraženi su 3-1 u otvarajućoj utakmici skupine G Europa lige. Bolji od hrvatskog predstavnika, u utakmici odigranoj u Ateni, bio je AEK. Senijad Ibričić jedini je strijelac za Hajduk.

Grčka je momčad bila bolji sudionik ove utakmice i njihova je pobjeda zaslužena, premda se isto ne može reći i za drugi pogodak. Autor gola koji je otvorio vrata AEK-ovoj pobjedi bio je Liberopoulos, koji je iz evidentnog ofsajda zabio gol nakon što je Hajdukov golman Subašić kratko odbio loptu nakon jednog silovitog dalekometnog udarca. Evidentno je da je pritom pogriješio, no gol ide i na dušu sudačke momčadi koju je predvodio Bas Nijhuis.

Inače, mreže su mirovale tek do 12. minute kada je domaćin preko Djebboura došao u vodstvo. Iskoristio je strijelac to što se Vejić okliznuo na travnjaku, stigao do lopte, i u akciji jedan na jedan protiv splitskog golmana bio precizan. Gol je zabio loptom pod gredu iz blizine s lijeve strane.

Na 1-1 izjednačio je Senijad Ibričić "fakinskim" pogotkom s bijele tačke. Diop je za povlačenje Tomasova u kaznenom prostoru kažnjen žutim kartonom, a AEK jedanaestercom u 29. minuti. Kopirajući Panenku Ibričić je poravnao rezultat kojim se otišlo na odmor.

Odmah na startu drugoga poluvremena, već u prvoj minuti nastavka igre, AEK je imao šansu povisiti rezultat na 2-1 iz jedanaesterca kojeg je, po mišljenju suca, skrivio Buljat. Lopte se primio strijelac Djebbour, no Subašić je njegov udarac znalački obranio pročitavši stranu u koju će alžirski reprezentativac pucati.

Konačnih 3-1 postavio je Argentinac Scocco, usamljen u tom trenutku pred Subašićem nakon što Hajdukova zamka za ofsajd nije uspjela.

U drugoj utakmici skupine Zenit je svladao Anderlecht na gostovanju 3-1. Sva je tri gola za rusku momčad postigao ruski reprezentativni napadač Aleksandr Keržakov. Utješni pogodak djelo je Juhasza.

Europa liga, 1. kolo:

Skupina G

AEK - Hajduk 3-1 (Djebbour 12, Liberopoulos 65, Scocco 85 / Ibričić 29-11m)

Anderlecht - Zenit 1-3 (Juhasz 66 / Keržakov 8, 33, 44)