Spektakl u najavi
31

Polufinale Lige prvaka: Džeko s Romom izlazi na megdan Liverpoolu, duel Bayerna i Reala

Piše: O. T.
Foto: UEFA
Foto: UEFA
U polufinalu Lige prvaka čeka nas spektakl - Roma izlazi na megdan Liverpoolu, dok će Real Madrid putovati u Njemačku na noge Bayernu iz Minhena. Vežite se, polijećemo!

Čovjek koji je izvukao navedene parove je Andrej Ševčenko, selektor Ukrajine i bivši nogometaš Dinamo Kijeva, Milana i Chelseaja. Ševčenko je ujedno bio i najdraži igrač Edina Džeke.

Prvi okršaji su na rasporedu 24. i 25. aprila, a revanš mečevi su zakazani za 1. i 2. maj. Zavjesa na fenomenalnu sezonu spustit će se 26. maja na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Žrijeb u Nyonu je odlučio da će domaćini u prvim polufinalnim mečevima biti Bayern Minhen i Liverpool

Parovi polufinala Lige prvaka:

Bayern Minhen - Real Madrid Liverpool - Roma

Roma je u četvrtfinalu napravila čudo tako što je nakon poraza u Barceolni rezultatom 4:1, kod kuće na krilima Edina Džeke slavila 3:0 i izborila polufinale.

Real Madrid je bio na pragu ispadanja iako je u Torinu u prvom meču četvrtfinala slavio rezultatom 3:0. U Madridu je Juventus do treće minute sudijske nadoknade imao 3:0, ali je Realu dosuđen penal koji je podigao veliku prašinu. Ronaldo je bio siguran s bijele tačke i Real je uprkos porazu rezultatom 3:1 prošao dalje.

Bayern Minhen je zahvaljujući pobjedi u gostima protiv Seville (2:1) te remiju kod kuće (0:0) stigao do ovog nivoa, dok je Liverpool s ukupnih 5:2 nokautirao Manchester City.