Nogomet
10

Pogledajte kako je bilo na prvom treningu Bordo tima sa novim trenerom

Piše: J. H.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
FK Sarajevo održao je u poslijepodnevnim satima prvi trening pod vodstvom trenera Ljupka Petrovića koji je na klupi Bordo tima naslijedio hrvatskog stručnjaka Roberta Jarnija.

Petrović je danas imao priliku upoznati se sa igračima koje će, ako do kraja odradi potpisani ugovor, voditi u narednih godinu i pol. Na pomoćnom terenu stadiona Koševo, igrači FK Sarajevo pripremali su se za susret protiv Zvijezde iz Gradačca.

Kako smo vidjeli, današnji trening bio je lakšeg intenziteta, a Petrović je na raspolaganju imao sve igrače osim Marija Tadejevića na kojeg novi šef Stručnog štaba FK Sarajevo najvjerovatnije neće moći računati u utakmici protiv Zvijezde.

Prije samog treninga, sportski direktor kluba Abdulah Ibraković i članovi Upravnog odbora upoznali su igrače sa novim strategom tima sa Koševa.

Petrović je još jednom ponovio da igrači moraju dati sve od sebe u dresu Bordo tima i da se na treningu i utakmicama moraju maksimalno zalagati kako bi zaslužili svoje mjesto u udarnoj postavi.

FK Sarajevo u petak na najvećem bh. stadionu u okviru 26. kola dočekuje Zvijezdu sa nadom u nova tri boda i borbom za titulu prvaka BiH. Utakmica je na rasporedu u 19:00 sati.