Nogomet
35

Ibraković: Pregovaramo sa Stevanovićem, trebaju nam još tri pojačanja

Piše: D. B.
Na prvoj konferenciji za medije u 2014. godini sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković je potvrdio da tim sa Koševa pregovara sa bh. reprezentativcem Miroslavom Stevanovićem, te da će se Bordo ekipa pojačati s još tri igrača.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Ibraković je u obraćanju novinarima otkrio plan priprema FK Sarajevo i nagovijestio pojačanja.

"Na vrijeme smo napravili sve planove i možemo početi sa pripremama. Prvi dio ćemo obaviti u Sarajevu gdje će igrači uraditi ljekarske preglede i testove, a nakon toga 19. januara putujemo u Čitluk gdje ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice s Ljubuškim i Brotnjom. Potom se vraćamo u Sarajevo gdje ćemo provesti četiri ili pet dana, pa onda putujemo u Antaliju gdje ćemo odigrati tri prijateljske utakmice. Generalna proba je zakazana za 22. februar protiv Zrinjskog u Mostaru", rekao je Ibraković.

Sportski direktor Bordo tima kazao je kako urađena analiza igračkog kadra za drugi dio sezone te da su ustanovili da su im potrebna pojačanja na četiri pozicije: desni bek, zadnji vezni i ofanzivni vezni.

"Od Seville smo dobili dozvolu da pregovaramo s Miroslavom Stevanovićem s kojim smo u kontaktu. On je odličan igrač koji bi bio veliko povećanje za naš klub. Na posudbu idu Alem Plakalo, Emir Huseinbašić, Adnan Hrelja, Alija Ćulov i Almin Abdihodžić", dodao je.

Nakon Ibrakovića, novinarima se obratio novi šef Stručnog štaba FK Sarajevo Robert Jarni:

"Dobio sam uvid u igrače koji su trenutno u timu, sve imam na papiru, a sada preostaje da se upoznamo i na terenu. Ne očekujem nikakve probleme, jedva čekamo početak prvenstva. Ambicije su poznate, a to je borba za titulu. Pozitivne stvari koje su se dogodile u FK Sarajevo nisu pritisak nego poticaj."

Igrači FK Sarajevo će odraditi prvi trening na pomoćnom stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom u 11 sati.