Nogomet
19

Sarajevo uz aplauze brojnih navijača započelo pripreme za nastavak sezone

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Današnjom prozivkom obavljenom na pomoćnom terenu stadiona "Asim Ferhatović Hase" počele su pripreme FK Sarajevo za proljetni dio sezone BHT Premijer lige u koji Bordo ekipa ulazi sa sjajnom atmosferom u svom kolektivu, kao i visokim ambicijama.

Na prvom ovogodišnjem treningu pojavili su se Emir Plakalo, Dejan Bandović, Almin Abdihodžić, Haris Muharemović. Adnan Hrelja, Adnan Kovačević, Ivan Tatomirović, Mario Tadejević, Vule Trivunović. Amer Dupovac, Alija Ćulov, Bojan Puzigaća, Dino BIsanović, Anid Travančić, Dušan Jevtić, Ognjen Todorović, Gojko Cimirot, Irfan Vusljanin. Almir Aganspahić, Nikola Komazec, Alem Plakalo, Mahir Karić, Miloš Stojčev i Nemanja Bilbija.

Njima se pridružio i povrijeđeni Muhamed Džakmić, koji je na trening stigao kako bi prozdravio saigrače i dao im podršku. Na prozivci nije bilo Ermina Huseinbašića, koji je jedan od nekoliko igrača koji će na proljeće igrati na posudbi.

Igrače Bordo ekipe dočekao je veliki broj navijača koji su ih pozdravili gromoglasnim aplauzom. Među njima je bio i bivši nogometaš FK Sarajevo i aktuelni član mađarskog Ujpesta, Asmir Suljić, koji je stigao na Koševo kako bi poželio sreću svojim bivšim saigračima u nastavku sezone.

Na nešto ranije održanoj konferenciji za medije čelnici FK Sarajevo su najavili dolazak četiri pojačanja među kojim bi mogao biti i bh. reprezentativac Miroslav Stevanović, posuđeni igrač Seville koji igra za Elche. S njim su pregovori već u toku.

Pripreme FK Sarajevo će se vršiti u glavnom gradu BiH, potom u Čitluku i Antaliji, a generalna proba je 22. februara u Mostaru protiv Zrinjskog.