Takmičenje u malom nogometu
0

Pobjednici finalnog turnira EUFOR kupa putuju u London

FENA
(Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com)
Finalni turnir takmičenja u malom nogometu EUFOR Kup za učenike osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine odigran je danas u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" u Sarajevu.

U kategoriji djevojčica prvo mjesto i putovanje u London osvojila je Osnovna škola "Milan Rakić" iz Karanovca.

Ekipa OŠ "Ivana Mažuranića" iz Tomislavgrada bila je druga, dok je OŠ "Jovan Dučić" iz Istočne Ilidže zauzela treće mjesto.

Prvo mjesto u kategoriji dječaka i putovanje u London gdje će posmatrati utakmicu engleskog premierligaša Tottenhama, osvojila je OŠ "Mladen Stojanović" iz Laktaša.

Za osvojeno drugo mjesto u kategoriji dječaka, malonogometna ekipa Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić" dobila je putovanje u Amsterdam i ulaznice za utakmicu višestrukog prvaka Evrope - Ajaxa. Osnovna škola "Sapna" osvojila je treće mjesto i putovanje u Wolfsburg, gdje će gledati utakmicu istoimenog njemačkog prvoligaša.

Na ovogodišnjem EUFOR Kupu učestvovalo je 335 timova osnovnih škola. Na kvalifikacionim turnirima nastupilo je oko 3.000 bh. osnovaca. U dvodnevnim završnim susretima u Sarajevu nastupilo je 14 timova djevojčica i 28 timova dječaka.