BiH
0

Za titulu EUFOR Kupa borit će se 14 timova djevojčica i 28 timova dječaka

Sarajevo-x.com
Finalni turnir EUFOR Kupa 2011, najvećeg turnira u malom fudbalu za dječake i djevojčice, učenike osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine, će početi 29. novembra u 12:00 sati u Olimpijskoj dvorani Zetra – Juan Antonio Samaranch. Turnir će otvoriti zamjenik komandanta EUFOR-a u BiH, brigadni general Zoltan Gulyás.

Tokom 29. i 30. novembra, 14 timova djevojčica i 28 timova dječaka će se takmičiti za prestižne nagrade – prvoplasirani tim djevojčica će putovati u London, a tri najbolja tima dječaka će moći birati putovanje u London, Wolfsburg ili Amsterdam. Tamo ih očekuju VIP lože na utakmicama Tottenhema, Wolfsburga i Ajaxa.

Utakmice finala će se održati 30. novembra sa početkom u 16:00 sati za djevojčice i 16:30 za dječake. Ceremonija dodjele nagrada počinje u 17:15. Prisutnima će se obratiti komandant snaga EUFOR-a u BiH general major Bernhard Bair.

Ove godine je na EUFOR Kupu učestvovalo 335 timova osnovnih škola, od čega 83 tima djevojčica, u devet regionalnih kvalifikacionih turnira. Na ovim turnirima, održanim u Brčkom, Tuzli, Trebinju, Mostaru, Zenici, Sarajevu, Banjaluci, Tomislavgradu i Gračanici, učestvovalo je oko 3000 djece.

EUFOR Kup 2011 su podržali engleska Premier liga, FC Tottenham Hotspur, FC Wolfsburg, FC Ajax, Oružane snage BiH, NATO, Volkswagen, Messer plin, Teva Pharma, BH Airlines, ambasade Ujedinjenog Kraljevstva i Države Kuvajt i vojni kontingenti Holandije i Poljske.

Više informacija možete pronaći na Facebook stranici EUFOR Kup.