|

Završen EUFOR Cup 2011, najveći turnir u malom nogometu

Završen EUFOR Cup 2011, najveći turnir u malom nogometu
0
S
Sarajevo-x.com
7.12.2011. u 14:42
3
komentara
0

dijeljenja
1/14
2/14
3/14
4/14
5/14
6/14
7/14
8/14
9/14
10/14
11/14
12/14
13/14
14/14
Više od tri hiljade učesnika, 700 odigranih utakmica, 335 timova osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine, devet regionalnih kvalifikacionih turnira i jedan finalni turnir održan 29. i 30. novembra u sarajevskoj Zetri, bilans je EUFOR Kupa 2011, najvećeg takmičenja u malom fudbalu za osnovne škole iz cijele Bosne i Hercegovine.
Svi oni borili su se za titulu državnog šampiona. Ipak, na prvom mjestu je mogao biti samo jedan tim, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ženska ekipa OŠ Milan Rakić iz Karanovaca kod Banje Luke i muška ekipa OŠ Mladen Stojanović iz Laktaša, u svoje su škole odnijeli pobjedničke pehare, ali i putnu groznicu. Njihova nagrada je putovanje u London na utakmicu Premier lige.

Drugoplasirana ekipa dječaka, učenika OŠ Safvet-beg Bašagić iz Gradačca je odabrala put u Amsterdam gdje će gledati utakmicu fudbalskog kluba Ajax.
Trećeplasirana muška ekipa OŠ Sapna se morala ''zadovoljiti'' putovanjem u Volkswagenov grad gdje će ih ugostiti Fudbalski klub Wolfsburg.

Individualne trofeje kućama su ponijele Jelena Koprena iz Karanovaca koja je proglašena najboljom igračicom turnira i Mia Kuljanin iz Istočne Ilidže, najbolji strijelac u ženskoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji, titulu najboljeg strijelca su podijelili Siniša Sarkić iz Modriče i Ademir Čolić iz Gadačca koji su na finalnom turniru u Sarajevu postigli po 12 pogodaka.

Najboljim igračem turnira proglašen je Aleksandar Topalović iz Laktaša.
Oba dana turnira u Zetri su tajno bili fudbalski skauti iz BiH i Velike Britanije. Trenerice šampionskog kluba u ženskom fudbalu SFK 2000 izabrale su ženski tim iz snova u kojem su svoje mjesto pronašle Jelena Koprena, Branka Bagarić, Selma Potur, Anđa Stipić, Mirha Hadžo, Mia Kuljanin, Anica Sušilovica i Maria Marković. Njihova nagrada je odlazak na pripreme sa SFK 2000.

Ovo je bila treća godina zaredom da je EUFOR u Bosni i Hercegovini organizovao EUFOR Kup. Kao i prethodnih godina, ovo takmičenje su podržali Oružane snage BiH, NATO, engleska Premier liga, FC Tottenham Hotspur, Volkswagen, FC Wolfsburg i Ambasada Velike Britanije u BiH, a ove godine su im se priključili BH Airlines, Messer, Teva Pharma, Ambasada Države Kuvajt i nacionalni kontingenti Holandije i Poljske unutar EUFOR-a.

Više informacija o ovom takmičenju možete pranaći na Facebook profilu EUFOR CUP.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...