Nogomet
12

Play-off Lige prvaka: Dinamo remizirao sa Salzburgom, Manchester City deklasirao Steauu

Piše: Edin Isanović
(Foto: EPA)
Odigrane su prve utakmice play-offa Lige prvaka.

U Amsterdamu su remizirali Ajax i ruski Rostov. Gosti su poveli u 13. minuti preko Noboae, a poravnao je Klaassen u 38. minuti. U drugom dijelu nije bilo golova.

Kopenhagen je slavio na domaćem terenu protiv APOEL-a rezultatom 1:0. Domaće je u vodstvo doveo Pavlović u 43. minuti. To je bio i konačan rezultat utakmice.

Dinamu je na megdan stigao Salzburg. Pokušavali su domaći u prvom poluvremenu da postigne pogodak. Imali su Modri nekoliko solidnih prilika, ali su mreže mirovale.

U nastavku gosti kreću nešto ofanzivnije. To su konkretizirali u 59. minuti kada je mrežu Zagrepčana glavom pogodio Lazaro. Izabranici Zlatka Kranjčara su nakon primljenog gola igru prebacili na polovinu protivnka. U 73. minuti Ćorić puca glavom preko gola iz idealne prilike. Igrala se 75. minuta kada je Rog oboren u šesnaestercu gostiju. Sudija je pokazao na jedanaesterac, a Marko Rog je poravnao na 1:1. To je bio i konačan rezultat. U uzvratu će se odlučivati putnik u narednu fazu elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Manchester City je već u prvom poluvremenu postigao dva pogotka rumunskom prvaku Steaui. David Silva je pogodio u 13., a Aguero u 41. minuti. Guardiolina trupa je bez problema utakmicu riješila u svoju korist. Treći gol, početkom drugog poluvremena, postiže Nolito u 49. minuti. Dvanaest minuta prije kraja Aguero postiže četvrti, a minutu prije kraja i peti pogodak za engleski tim i postavlja konačan rezultat.

Protivnik Sarajeva iz play-offa Evropske lige iz 2014. godine, Borussia Monchengladbach slavila je protiv Young Boys u Bernu. Krajnji rezultat bio je 1:3.

Raffael je u 11. minuti meča doveo goste u vodstvo. Poravnao je Sulejmani u 56. minuti. Prednost Nijemcima vraća Hahn u 67. minuti. Samo dvije minute poslije Raffael postiže treći pogodak za goste. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao.

Uzvratni susreti su na programu za osam dana.

Play-off Lige prvaka, rezultati prvih mečeva:

Ajax - Rostov 1:1

Dinamo Zagreb - Salzburg 1:1 Kopenhagen - APOEL 1:0 Steaua - Manchester City 0:5 Young Boys – Borussia Monchengladbach 1:3