Nogomet
15

Play off za Ligu prvaka: Kopenhagen, Rostov, Manchester City i M'Gladbach u grupnoj fazi

Piše: O. T.
(Foto: Arhiv/EPA)
(Foto: Arhiv/EPA)
Manchester City je pobjedom nad Steauom (1:0) na svom terenu potvrdio plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Uz City, plasman u grupnu fazu ostvarili su Rostov, Kopenhagen i Borussia M'Gladbach.

Građani su u prvom meču u Rumuniji slavili sa ogromnih 5:0 tako da je Pep Guardiola večeras na teren poslao izmiješanu postavu, a mjesto na golu prvi put u ovoj sezoni zauzeo je Joe Hart koji je nosio kapitensku traku.

Jedini gol postigao je Fabian Delph u 56. minuti na asistenciju Jesusa Navasa.

Kopenhagen je u uzvratnoj utakmici protiv APOEL-a u gostima izvukao remi (1:1) koji ga je odveo u grupnu fazu takmičenja, jer je prvi meč pripao Dancima (1:0). APOEL je poveo preko Soterioua u 69. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Santander u 86. minuti.

Sjajan rezultat zabilježio je ruski Rostov koji je pregazio Ajax na domaćem terenu. Bilo je 4:1, dok je u Holandiji meč okončan rezultatom 1:1. Azmoun (34'), Erokhin (52'), Noboa (60') i Poloz (66') pogađali su za Ruse, a jedini gol za Ajax postigao je Kaassen iz penala u 84. minuti.

Još jednu sjajnu predstavu u play offu upisala je Borussia M'Gladbach koja je sa 6:1 u Njemačkoj savladala Young Boyse. U prvom meču bilo je 3:1 za Nijemce. Thorgan Hazard (9', 64', 84') i Raffael (33', 40', 77') postigli su po hat-trick, a gol utjehe za goste postigao je Ravet u 79. minuti.

U grupnu fazu Lige prvaka putuju Manchester City, Kopenhagen, Rostov i M'Gladbach, dok će grupnu fazu Evropske lige igrati Steaua, APOEL, Ajax i Young Boysi.

Meč između Salzburga i Dinamo Zagreba okončan je rezultatom 1:1, a isti rezultat bio je i u prvom meču. tako da se trenutno u Austriji igraju produžeci.

Žrijeb za grupnu fazu Lige prvaka bit će obavljen sutra u 18:00 sati u Monacu.