{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Platini: BiH treba moderan stadion za potrebe reprezentacije

2.10.2012. u 15:44
2
42
Platini: BiH treba moderan stadion za potrebe reprezentacije
2
Platini: BiH treba moderan stadion za potrebe reprezentacije
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda primio je danas u Sarajevu delegacije Evropske nogometne federacije (UEFA) i Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH predvođene predsjednicima Michelom Platinijem i Ivicom Osimom, sa kojima je razgovarao o aktuelnim pitanjima vezanim za nogomet u BiH.
Bevanda se zahvalio Platiniju i UEFA-i na angažmanu u procesu ozdravljenju Nogometnog saveza BiH i kontinuiranoj podršci Komitetu za normalizaciju NS BiH, čiji su članovi istinske legende nogometa naše zemlje. On je posebno istaknuo ulogu predsjednika Platinija u izmjeni sistema evropskih takmičenja, čime je pružena prilika i timovima iz malih zemalja da se takmiče na velikoj evropskoj sceni.

Predsjednik UEFA-e je informisao Bevandu o dosadašnjem procesu transformacije NS BiH i pohvalio rad Komiteta za normalizaciju. On je istaknuo da je do sada urađeno tek početak, te da UEFA, zajedno sa NS BiH i državom BiH treba zajednički raditi na izgradnji nogometne infrastrukture u zemlji, prije svega na izgradnji modernog stadiona za potrebe nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.


Bevanda je rekao da je obaveza države da podrži razvoj nogometa, kao i drugih sportova u zemlji, te da je ulaganje u sportsku infrastrukturu preduslov za razvoj sporta i promovisanje zdravog života među mladima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: