"Ovo je samo početak"
2

FOTO / Platini: BiH treba moderan stadion za potrebe reprezentacije

Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda primio je danas u Sarajevu delegacije Evropske nogometne federacije (UEFA) i Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH predvođene predsjednicima Michelom Platinijem i Ivicom Osimom, sa kojima je razgovarao o aktuelnim pitanjima vezanim za nogomet u BiH.

Bevanda se zahvalio Platiniju i UEFA-i na angažmanu u procesu ozdravljenju Nogometnog saveza BiH i kontinuiranoj podršci Komitetu za normalizaciju NS BiH, čiji su članovi istinske legende nogometa naše zemlje. On je posebno istaknuo ulogu predsjednika Platinija u izmjeni sistema evropskih takmičenja, čime je pružena prilika i timovima iz malih zemalja da se takmiče na velikoj evropskoj sceni.

Predsjednik UEFA-e je informisao Bevandu o dosadašnjem procesu transformacije NS BiH i pohvalio rad Komiteta za normalizaciju. On je istaknuo da je do sada urađeno tek početak, te da UEFA, zajedno sa NS BiH i državom BiH treba zajednički raditi na izgradnji nogometne infrastrukture u zemlji, prije svega na izgradnji modernog stadiona za potrebe nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bevanda je rekao da je obaveza države da podrži razvoj nogometa, kao i drugih sportova u zemlji, te da je ulaganje u sportsku infrastrukturu preduslov za razvoj sporta i promovisanje zdravog života među mladima.