Nogomet
11

Platini idućeg utorka u Sarajevu

Klix.ba
Michel Platini
Michel Platini
Predsjednik UEFA-e Michel Platini sa najbližim saradnicima, potpredsjednikom UEFA-e Allenom Hansenom, članom UEFA-inog Izvršnog komiteta Peterom Gilleronom i direktorom za nacionalne asocijacije Theodoreom Theodoridisom, dolazi u zvaničnu posjetu Nogometnom savezu BiH idućeg utorka, 2. oktobra.

Predviđeno je da ugledni gosti tokom jednodnevne posjete razgovaraju o aktuelnoj situaciji u Savezu i narednim aktivnostima sa članovima Komiteta za normalizaciju, na čelu sa predsjednikom Ivicom Osimom, kao i ambasadorima NS BiH Farukom Hadžibegićem i Duškom Bajevićem.

Dogovoren je i prijem u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, koji će upriličiti predsjedavajući Vjekoslav Bevanda, a planirano je da visoka delegacija iz UEFA-e posjeti i stadione u Sarajevu (Koševo i Grbavica) i provjeri stanje infrastrukturnih uslova za odigravanje međunarodnih utakmica.

Prvobitno planirana posjeta Zenici i Trening centru NS BiH izgrađenom zahvaljujući sredstvima koje je u najvećem dijelu investirala UEFA, otkazana je zbog kratkog vremenskog perioda u kojem će lider evropskog nogometa boraviti u našoj zemlji.

Protokolom je predviđena i konferencija za medije na kojoj će se Platini obratiti novinarima, piše na stranici NS BiH.