U Sarajevu će provesti šest sati
1

S Platinijem će se najviše razgovarati o stadionima

FENA
Michel Platini (Foto: Arhiv/AFP)
Michel Platini (Foto: Arhiv/AFP)
Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini će sa saradnicima u utorak doputovati u Sarajevo.

Generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković danas je na konferenciji za novinare predstavio program šestosatnog boravka visoke delegacije UEFA, koja će na Sarajevski aerodrom doputovati u 11:30 sati.

"Delegacija UEFA-e će doputovati iz Sankt Peterburga gdje danas zasjeda Izvršni komitet UEFA-e. U pratnji Platinija bit će članovi Izvršnog komiteta Alan Hansen i Peter Ginjeron, kao i direktor za nacionalne asocijacije Teodore Todoridis. Delegacija UEFA-e će razgovarati sa članovima Komiteta za normalizaciju NSBiH u Avaz bussines centru Twist tower, gdje će biti održan kratki radni sastanak. U 14.00 sati delegaciju UEFA-e će primiti predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda", kazao je Baković.

U sklopu posjete delegacija UEFA-e će u 15.00 sati obići stadion Asim Ferhatović Hase (Koševo), a zatim održati konferenciju za medije u 15.45 sati.

"Sastanak će biti prilika da ukažemo na probleme u infrastrukturi s kojim se susreću NSBiH i klubovi. Stadioni su gorući problem i akcent u razgovorima s Platinijem sigurno će biti to pitanje", kazao je Baković.

Odlazak delegacije UEFA-e iz Sarajeva planiran je u 18.00 sati.