Nogomet
108

Pjanić: Gol posvećujem sinu Edinu, mnogo sam ga poželio

Anadolija
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Miralem Pjanić odigrao je večeras odličnu utakmicu u Salvadoru, gdje je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu pobijedila Iran, rezultatom 3:1.

Zvijezda Rome asistirala je za prvi gol kojeg je postigao Edin Džeko, a na dodavanje Tina Svena Sušića, Pjanić je postigao drugi gol za BiH.

"Pogodak posvećujem sinu Edinu. Mnogo sam ga poželio", rekao je Pjanić u miks zoni Arene Fonte Nova u Salvadoru, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

BiH je pobijedila, ali nije se plasirala u osminu finala iz grupe F, u kojoj je zauzela treće mjesto.

"Sretan sam zbog pobjede. Međutim, ostaje žal što se nismo plasirali u drugi krug. Itekako smo željeli proći u narednu fazu takmičenja, ali eto nismo uspjeli“, istakao je Pjanić, a o meču sa Irancima naglasio: "U prvom poluvremenu noge su nam bile teške. Svi smo bili tužni i utučeni jer smo znali da nećemo nastaviti takmičenje. Ipak, odigrali smo dobro i zasluženo pobijedili Iran, pa sada časno se možemo vratiti kući".

BiH je danas ostvarila prvu, historijski pobjedu na svjetskim prvenstvima prilikom prvog nastupa na Mundijalima. Prije meča sa Iranom poražena je od Argentine (1:2) i Nigerije (0:1).