Nogomet
579

Regionalni mediji: Bosna je morala ići dalje

Piše: F.V.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Mediji u regiji hvale nastup naših Zmajeva nakon historijske pobjede nad Iranom za častan oproštaj od Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Svi vodeći mediji u regiji donose na udarnim mjestima vijest o pobjedi naše reprezentacije.

Ostaje utisak da je Bosna morala da uz Argentinu prođe dalje iz ove grupe, zaključuje B92.

Zmajevi su zabilježili prvu pobjedu u historiji Mundijala i istovremeno poslali Irance kući, javlja Radio-televizija Srbije.

"Džeko napokon proradio, strijelci su bili još Pjanić i Vršajević. Gučanedžad bio je strijelac jedinog gola za Iran na šampionatu u Brazilu", ističe RTS.

Jutarnji list bilježi činjenicu da su Hajdukovci dominirali u pobjedni BiH, naglašavajući da je Tino Sušić asistirao, a Avdija Vršajević postigao treći gol.

"Oslanjanje na svježe snage pokazalo se dobrim za Zmajeve, odmah su preuzeli kontrolu nad loptom i pritisnuli obranu Iranaca. Vrlo motiviran i raspoložen bio je Edin Džeko", naglašava Jutarnji list.

Blic piše da su se fudbaleri Bosne i Hercegovine u svom prvom ušešću na Svjetskom prvenstvu pobjedom oprostili od Brazila, pošto su u posljednjem, trećem kolu grupe F, savladali selekciju Irana sa 3:1.

"Bosna je željela dostojanstveno da se oprosti od takmičenja, a tome su najviše doprinijeli prve zvjezde, Edin Džeko i Miralem Pjanić", dodaje Blic.

Podgoričke Vijesti pišu da je BiH poslala Iran kući.

"Na stadionu "Fonte Nova" u Salvadoru, Bosna i Hercegovina je učinila sve da se časno oprosti od Mundijala, pa Iran nije imao šansi", navode Vijesti.

Večernji list konstatira kako su Zmajevi u historijskoj utakmici savladai Iran i pomogli Nigeriji.

"Zmajevi nisu imali previše razumijevanja za Iran kojem je danas trebala pobjeda i poraz Nigerije. Safet Sušić je u igru gurnuo malo izmiješanu ekipu pa su tako u odnosu na susret s Nigerijom u od prve minute krenuli Kolašinac, Ibišević, Hadžić te dva igrača Hajduka - Vršajević i Sušić", napominje zagrebački list.