Nogomet
0

Pašić: Imamo mi važnijih stvari od pitanja selektora BiH

FENA
Predrag Pašić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predrag Pašić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Legenda Fudbalskog kluba Sarajevo i njemačkog Stuttgarta Predrag Pašić ocijenio je danas u izjavi za Agenciju FENA da reprezentacija Njemačke ima mnogo veće šanse od Alžira, koji predvodi bh. stručnjak Vahid Halilhodić, posljednji bh. učesnik Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Naime, Alžir nakon historijskog plasmana u drugu rundu takmičenja večeras za prolaz u četvrtfinale igra protiv evropske velesile Njemačke.

"Fudbal je takav sport da uvijek postoji šansa. Sigurno je da postoje neke šanse, međutim, njemačka reprezentacija je kvalitetniji tim i ima puno veće šanse nego Alžir", kazao je Pašić.

Komentirajući dešavanja u vezi bh. reprezentacije po povratku iz Brazila i pitanje da li Safet Sušić treba ostati selektor, popularni Paja kaže da misli da je problem selektora među manjim problemima koje imamo u ovom trenutku.

"Imamo još nekih stvari koje trebamo uraditi, a koje su veoma bitne. Mislim da nam je ovo svjetsko prvenstvo dalo jako puno materijala da razmislimo i da na neki način izvučemo puno stvari da naučimo i krenemo dalje", kazao je Pašić.

Upitan koga vidi kao favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva, Pašić kaže da je vrlo teško prognozirati.

"Sada vidimo da su utakmice u knock out fazi drugačije i da ekipe igraju drugačije nego u grupnoj. Vrlo je teško prognozirati, sad je puno više taktiziranja", zaključila je bh. fudbalska legenda.