Nogomet
0

Hadžiabdić: Ne vjerujem da bi Halilhodžić preuzeo BiH

FENA
Reprezentacija BiH (Foto: EPA)
Reprezentacija BiH (Foto: EPA)
Ne vjerujem da bi Vahid Halilhodžić pristao da preuzme nogometnu reprezentaciju BiH jer poznaje ovo podneblje. U svakom slučaju Sušić je zaslužio da nastavi raditi i vjerujem da je on najbolje rješenje za selektora - izjavio je Agenciji FENA legenda Željezničara Enver Hadžiabdić.

Hadžiabdić vjeruje da je bh. igračima i i ljudima iz Nogometnog saveza BiH nastup na Svjetskom prvenstvu bio veliko iskustvo, ali da je bh. javnost na čelu s medijima bila previše fokusirana na utakmicu protiv Argentine.

"Trebali smo akcenat staviti na utakmice protiv Nigerije i Irana. Da smo malo više pažnje posvetili tim utakmicama vjerovatno bi prošli u osminu finala. Potrošili smo se protiv Argentine i taj smo poraz doživjeli teže nego što je trebalo", objasnio je.

Dodao je da vidi selekciju Njemačke kao najozbiljnijeg kandidata za osvajanje titule prvaka svijeta, iako je Elf sinoć imao težak zadatak u osmini finala protiv selekcije Alžira, koju je predvodio upravo bh. stručnjak Halilhodžić.

"Nijemci su po mom mišljenju najozbiljniji kandidat za titulu. Imali su tešku utakmicu protiv Alžira, ali svakoj ekipi se desi pad u igri. Ipak, imaju strašne igrače i odličnog selektora, zbog čega vjerujem da su prvi favorit", zaključio je Hadžiabdić.