Nogomet
48

Paraschos: Sarajevo je kvalitetna ekipa, u revanšu se moramo više potruditi

Piše: D. B.
U večerašnjoj prvoj utakmici 3. pretkola Evropske lige grčki Atromitos je pobijedio Sarajevo na stadionu "Asim Ferhatović Hase" rezultatom 2:1. Trener gostujućeg tima Georgios Paraschos je tokom konferencije za medije s respektom govorio o Sarajevu te je istakao da još uvijek ništa nije gotovo.

"Čestitam svojim igračima na pobjedi protiv zaista odlične ekipe Sarajeva. Vodili smo u prvom poluvremenu, ali je, moram priznati, Sarajevo bilo bolje. Promijenio sam formaciju sa 3-5-2 na 4-3-3, ali se ni tako nismo uspjeli odbraniti. Imali smo mnogo sreće da ne primimo i drugi gol nakon što je Sarajevo izjednačilo. Nedostajao nam je posjed lopte u prvom poluvremenu, ali smo u drugom bolje odradili posao. Zaigrali smo bolje, imali nekoliko šansi, ali zadnji pas nije prolazio", izjavio je trener Atromitosa Georgios Paraschos.

Priznao je da ga je iznenadila otvorena i napadačka igra Sarajeva.

"Iskreno, nisam očekivao ovako ofanzivnu igru Sarajeva. Radi se o zaista kvalitetnoj ekipi sa sjajnim tehničarima, s kojim smo imali velikih problema u situacijama jedan na jedan", kazao je grčki stručnjak.

Uprkos pobjedi rezultatom 2:1, šef stručnog štaba Atromitosa smatra da još ništa nije gotovo.

"Pobjeda od 2:1 ništa ne znači. Sarajevo se pokazalo kao opasan protivnik i moramo biti oprezni u revanšu. Ipak, bit ćemo ofanzivniji na našem terenu s ciljem da osiguramo plasman u play off. Moramo se više potruditi", završio je Paraschos.