Nogomet
29

Sarajevo će u Atini pokušati da napravi podvig

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
FK Sarajevo, jedini preostali bh. predstavnik u Evropi, večeras u zapadnoj Atini igra uzvratni meč 3. pretkola Evropske lige protiv Atromitosa. Grci su prije sedam dana na najvećem bh. stadionu slavili 2:1 i imaju veliki kapital pred revanš.

Iako je Atromitos favorit za plasman dalje u bordo svlačionici tinja nada da bi se moglo napraviti iznenađenje.

“Pokazali smo u prvoj utakmicu da se možemo nositi s njima do određene granice. Oni su zasluženo slavili na Koševu. Mi smo 75 minuta bili u egalu. U četvrtak ćemo izaći sa istim stavom, velikom motivacijom i željom. Probat ćemo napraviti pozitivan rezultat. Svi igrači su u trenažnom procesu", kazao je Uščuplić za konferenciji za novinare prije odlaska u glavni grčki grad.

Prvi šef struke koševskog prmijerligaša dodao je kako njegovi izabranici trebaju biti strpljivi.

"Tražiti ćemo svoju šansu iz kontri i polukontri. Atromitos je ekipa koja uvijek zna šta želi i pokazali su da svaku našu grešku mogu kazniti”, kazao je Uščuplić.

Amer Dupovac je naglasio kako će ekipa u Atini odigrati bez pritiska.

"Navijači su prepoznali dobru igru i htijenje, što nam daje dodatni motiv. Možemo se nadati nekom iznenađenju”, potcrtao je kapiten FK Sarajevo.

Atmosfera u bordo taboru je odlična, a zdravstveni bilten povoljan. Svi su spremni i s nestrpljenjem očekuju početak utakmice.

Udarna postava mogla bi biti identična onoj iz prve utakmice na stadionu Asim Ferhatović Hase. Sarajevu za plasman dalje trebaju najmanje dva gola, a svi vjeruju da je aktuelni sastav Bordo tima u stanju to napraviti.

Strateg domaćih Georgios Paraschos podvukao je kako je Sarajevo ozbiljna ekipa i da rezultat iz prvog okršaja ne garantira plasman u play-off.

“Nećemo mijenjati svoj sistem. Ovaj put igramo na svom stadionu i sigurno smo u prednosti. Bh. predstavnik je izuzetno opasan u napadu. Trebamo biti oprezni, nećemo im dozvoliti da igraju kao prije sedam dana”, kazao je trener Atromitosa.

Utakmica počinje u 20:00 sati.