Nogomet
40

Krste Velkoski: Nema kalkulacija, napast ćemo Atromitos

Piše: D. B.
Krste Velkoski
Krste Velkoski
Sarajevo će u četvrtak u Atini odigrati drugu utakmicu 3. kola Evropske lige protiv grčkog Atromitosa. U prvom meču odigranom na stadionu "Asim Ferhatović Hase" Atromitos je pobijedio rezultatom 2:1.

Velkoski se osvrnuo na prvu utakmicu u kojoj je Sarajevo pružilo dobru igru punu žara i borbe.

"Bili smo bolji, kontrolisali smo utakmicu svih 90 minuta, ali eto, kad igrate protiv snažnih ekipa, svaka greška skupo košta. Atromitos je iskusna ekipa koja je iskoristila naše dvije greške i na kraju su i pobijedili". izjavio je Velkoski za portal Klix.ba

U nedjelju je ekipa Sarajeva trebala otvoriti novu sezonu BHT Premijer lige utakmicom protiv Zvijezde, ali meč nije odigran zbog dugovanja tima iz Gradačca.

"Ovaj produženi odmor nam je baš dobro došao da se još bolje spremimo za revanš. Ovih dana analiziramo prvu utakmicu i pokušavamo ispraviti greške. Moram reći da je atmosfera u timu zaista odlična", kazao je napadač FK Sarajevo.

Divovima nakon poraza na domaćem terenu neće biti nimalo lako u Atini, a ulog je itekako veliki, plasman u play off.

"Trebaju nam dva gola za prolaz. Nemamo šta kalkulisati, moramo napasti, ali ne bezglavo. Utakmica traje 90 minuta. Odigrat ćemo najbolje što znamo i na kraju ćemo vidjeti kakav će rezultat biti. Bit će teško, ali se nadamo prolazu", završio je Velkoski.

Utakmica Atromitos - Sarajevo se igra u četvrtak u 21:00 sati.