Alex Ferguson
0

"Osvježit ću ekipu protiv Schalkea"

Totalsport
Alexa Ferguson (Foto: Reuters)
Alexa Ferguson (Foto: Reuters)
Za ekipu Manchester Uniteda ovo je možda i najvažnija sedmica u cijeloj sezoni, sedmica u kojoj mogu izboriti finale Lige prvaka i praktično osigurati osvajanje Premiershipa.

U srijedu će ''crveni vragovi'' ugostiti Schalke u uzvratnoj utakmici Lige prvaka. United je u Gelsenkirchenu potpuno nadigrao Schalke i pobijedio ga s 2-0, pa je za očekivati da ekipa Alexa Fergusona neće imati nikakvih poteškoća niti u novom dvoboju s njemačkim klubom.

U nedjelju je, pak, na redu najveći derbi u cijeloj sezoni Premiershipa. United dočekuje Chelsea na Old Traffordu. Manchester United je tri kola prije kraja takmičenja vodeći sa 73 boda, a Chelsea ima tri boda manje. Jasno je da bi pobjeda domaće ekipe značila i osvajanje titule.

Ferguson je odlučio napraviti neke promjene u sastavu za utakmicu protiv Schalkea.

"Pred nama su dvije velike, ključne utakmice ove sedmice. Malo ćemo presložiti i osvježiti ekipu za Schalke. U sastav ulaze Paul Scholes, Dimitar Berbatov, Michael Owen, dakle, svježi igrači. Bit ćemo u redu, ne treba se brinuti za nas. U dobroj smo poziciji, kakvu smo mogli samo poželjeti na početku ove sezone", izjavio je Ferguson.