Nogomet
0

Okršaj starih rivala na Koševu, Olimpic gostuje na Pecari

Piše: Edin Isanović
Prvotimci Sarajeva (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prvotimci Sarajeva (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Preostala tri susreta 12. kola BHT Premijer lige na programu su danas. Sarajevu na megdan stiže Velež. U okršaju starih rivala na Koševu ambicije su različite.

Bordo tim će težiti da osvoji kompletan plijen i ostane u borbi za vrh, dok će gosti iz Mostara pokušati ostati neporaženi kako bi povećali šanse za opstanak u društvu najboljih.

U bordo svlačionici naglašavaju kako žele popraviti dojam nakon sramotnog nastupa u gradskom derbiju. Prvi šef struke Miodrag Ješić ističe kako se na mini pripremama radilo ozbiljno i da vjeruje da će njegovi izabranici osvojiti tri boda.

"Ne plašimo se nikog. Pauza je dobrodošla, trudit ćemo se da uradimo što više i skupimo što više bodova do kraja polusezone. Sarajevo će igrati sve bolje i bolje. Za svaku utakmicu se spremamo kao da je najvažnija i najteža. Nikog nećemo potcijeniti, ali ni precijeniti. Sarajevo mora igrati na nivou svog kvaliteta, a to još nismo učinili. Ima mjesta za poboljšanja", rekao je trener FK Sarajevo.

Nakon oporavka od povrede u tim se vraća Almir Bekić koji može igrati na više pozicija u timu.

U taboru Veleža naglašavaju kako je Bordo tim favorit. Ipak, na najveći bh. stadion ne dolaze s bijelom zastavom.

Zanimljivo će biti i na Pecari gdje će snage odmjeriti Široki Brijeg i Olimpic. Domaći su pod imperativom pobjede. Ipak, svjesni su da Vukovi pružaju bolje partije na gostujućim terenima. Slaven Musa, starateg Širokog, potcrtava kako će njegovi izabranici morati igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti kako bi osvojili tri boda.

Slavija, koja je stanovnik sredine tabele, ugostit će Borac. Tim iz Istočnog Sarajeva jedan je od najprijatnijih iznenađenja prvenstva. Iako su imali dosta promjena u sastavu pružaju dobre partije. Darko Vojvodić, trener Slavije, vjeruje kako će njegovi izabranici u utakmici protiv nekadašnjeg prvaka BiH upisati novi trijumf. Gosti iz grada na Vrbasu bi bili zadovoljni osvajanjem boda u ovom meču.

Parovi i satnica

Sarajevo – Velež 15:00 sati (prijenos na BHT1) Slavija – Borac 15:00 sati Široki Brijeg – Olimpic 17:00 sati (prijenos na Arena Sport)

Rezultati utakmica odigranih u subotu:

Čelik – Vitez 6:1

Travnik- Mladost Doboj Kakanj 1:2 Drina – Sloboda 1:2 Rudar Prijedor – Radnik 0:1 Zrinjski – Željezničar 2:1

Tabela

  1. Sloboda 25
  2. Zrinjski 24
  3. Radnik 22
  4. Sarajevo 19 (-1)
  1. Široki Brijeg 19 (-1)
  2. Čelik 19
  3. Željezničar 17
  4. Slavija 17 (-1)
  5. Mladost DK 16
  6. Olimpic 13 (-1)
  7. Travnik 13
  8. Vitez 13
  9. Borac 12 (-1)
  10. Rudar Prijedor 12
  11. Velež 7 (-1)
  12. Drina 6