Nogomet
7

Sarajevo gostuje u Zvorniku, Olimpic pod imperativom pobjede protiv Zrinjskog

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Šest utakmica 16. kola BHT Premijer lige igra se u subotu, a dva preostala meča u nedjelju.

Drini na megdan stiže aktuelni prvak - Sarajevo. U oba tabora vlada optimizam pred ovaj okršaj. Tim iz Zvornika vjeruje da može doći do povoljnog rezultata. Osim toga, gosti sa Koševa posljednjih godina nisu bili uspješni u ovom gradu. Utakmice su se najčešće završavale remijem.

Miodrag Ješić, prvi šef struke Bordo tima, ima puno problema oko sastavljanja ekipe. Stoga će nekoliko juniora konkurisati za meč. Leon Benko će zbog povrede preskočiti dvoboj s Drinom. U koševskom premijerligašu se nadaju da imaju kvalitetniji tim koji može osvojiti kompletan plijen.

Za Olimpic nema puno filozofije u okršaju s Zrinjskim. Trijumf se nameće kao imperativ. Vukovi se nalaze u opasnoj zoni i svaki naredni kiks dodatno će zakomplicirati situaciju. Izabranici Mirze Varešanovića najavljuju veliku borbu za svaku loptu na najvećem bh. stadionu. Gosti iz Mostara s dosta samopuzdanja ulaze u koševski dvoboj. Vinko Marinović je naglasio kako će se protiv Olimpica pokušati iskupiti za poraz u Tuzli od Slobode.

Mladost Doboj Kakanj će odmjeriti snage s Rudarom iz Prijedora. Domaći se nalaze na sedmom mjestu. Najavljuju kako će težiti da osvoje nova tri boda i ostanu u sredini tabele. Gosti su u posljednjih nekoliko kola podigli formu. Vjeruju da mogu ostati neporaženi.

Vitezu na noge stiže Radnik. Dolaskom Branka Karačića domaći igraju odlično. Stanovnici su sredine tabele, a tu žele ostati i izboriti opstanak. Protiv neugodnog Radnika nastojat će da ostvare pobjedu. Gosti iz Semberije izuzetno su neogodan gost. Dojam nakon poraza od Širokog Brijega pokušat će popraviti u Vitezu.

Posljednjeplasirani Velež na svom terenu dočekuje Slaviju. Rođeni ove sezone igraju očajno. U sudaru sa timom iz Istočnog Sarajeva imat će priliku da nakon dugo vremena osvoje tri boda. No, čeka ih težak zadatak. Darko Vojvodić je od skromnog igračkog kadra napravio dobru ekipu koja se trenutno nalazi na desetom mjestu.

Široki Brijeg će pobjedničku seriju težiti da nastavi u okršaju sa Travnikom na Pecari. Lider tabele je apsolutni favorit i sve osim pobjede izabranika Slavena Muse bilo bi ogromno iznenađenje.

Parovi i satnica:

Subota

Drina – Sarajevo 13:00 sati (prijenos na Moja TV) Olimpic – Zrinjski 13:00 sati Mladost DK – Rudar Prijedor 13:00 sati Vitez – Radnik 13:00 sati Velež – Slavija 13:00 sati

Široki Brijeg – Travnik 14:00 sati

Nedjelja

Sloboda – Čelik 12:30 sati (prijenos na Moja TV) Željezničar – Borac 13:00 sati (prijenos na BHT1)

Tabela

  1. Široki Brijeg 31
  2. Sloboda 31
  1. Zrinjski 30
  2. Sarajevo 28
  3. Radnik 28
  4. Čelik 22
  5. Mladost DK 22
  6. Vitez 22
  7. Željezničar 21
  8. Slavija 21
  9. Olimpic 16
  10. Rudar Prijedor 16
  11. Travnik 16
  12. Borac 12
  13. Drina 9
  14. Velež 8