Nogomet
9

Sloboda dočekuje Olimpic, Velež juriša na prvu domaću pobjedu protiv Travnika

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Šest utakmica 11. kola BHT Premijer lige igra se u subotu. Slobodi na megdan stiže najmlađi sarajevski premijerligaš Olimpic. Izabranici Husrefa Musemića pokušat će doći do novog trijumfa koji će ih ostaviti u vrhu tabele. Ipak, svjesni su da imaju težak zadatak.

Vukovi igraju puno bolje u gostima. Sve sugeriše da Tuzlake čeka zahtjevan zadatak. Gosti iz Sarajeva naglašavaju kako će na Tušnju odigrati otvoreno. Mladost Doboj Kakanj će odmjeriti snage sa Drinom.

Novajlija u ligi će još ovaj meča kao domaćin odigrati na Kamberovića Polju. Već narednu domaću utakmicu protiv Sarajeva igraju na svom stadionu. Izabranici Ibre Rahimića su favoriti u oovom okršaju.

Radniku na noge dolazi Čelik. Oba kluba nalaze se u gornjem domu prvenstvene tabele. Tim iz Bijeljine je jedan od najprijatnijih iznenađenja u dosadašnjih deset odigranih kola. Izabranici Slaviše Petrovića pokušat će osvojiti kompletan plijen u okršaju sa Zeničanima koji vjeruju da Semberiju mogu napustiti neporaženi. Zanimljivo će biti i u Vitezu gdje istoimeni domaćin igra protiv lidera Zrinjskog. Branko Karačić je posložio stvari i domaći s razlogom očekuju dobar rezultat protiv Plemića. S druge strane, Zrinjski će pokušati doći do trijumfa i tako ostati na prvom mjestu.

Za Velež nema puno filozofije u okršaju sa Travnikom. Rođenima treba prva domaća pobjeda kako bi se primakli luci spasa. Dolaskom makedonskog stručnjaka Velež je u prošlom kolu slavio u Zvorniku. Svi oni kojima je mostarski klub pri srcu vjeruju kako je to početak uspješne serije. Gosti sa Pirote potcrtavaju kako će u Vrapčićima dati sve od sebe da ostanu neporaženi. U Banjoj Luci će komšijski derbi odigrati Borac i Rudar iz Prijedora. Domaći su veliki favoriti u ovom dvoboju i sve osim osvajanja kompletnog plijena bili bi ogromno iznenađenje.

Parovi i satnica:

Subota Sloboda – Olimpic 15:30 sati (prijenos na BHT1) Mladost DK – Drina 15:30 sati Radnik –Čelik 15:30 sati Vitez – Zrinjski 15:30 sati Velež – Travnik 15:30 sati Borac – Rudar Prijedor 17:00 sati

Nedjelja Željezničar – Sarajevo 15:30 sati (direktan prijenos na Moja TV)

Slavija – Široki Brijeg 15:30 sati

Tabela:

  1. Zrinjski 21
  2. Sarajevo 19
  3. Sloboda 19
  4. Široki Brijeg 18
  5. Čelik 16
  6. Slavija 16
  7. Radnik 16
  1. Željezničar 14
  2. Olimpic 13 10.Borac 12
  3. Travnik 10
  4. Vitez 10
  5. Mladost DK 10
  6. Rudar Prijedor 9
  7. Velež 7
  8. Drina 6