Liga prvaka
0

Okršaj Napolija i Liverpoola, Barca gostuje Tottenhamu na Wembleyju

Piše: O. T.
Harry Kane (lijevo) i Leo Messi. (Foto: EPA-EFE)
Harry Kane (lijevo) i Leo Messi. (Foto: EPA-EFE)
Pobjeda CSKA Moskve nad Realom iz Madrida nova je senzacija u ovoj sezoni Lige prvaka u kojoj ćemo večeras gledati preostalih osam mečeva 2. kola u grupama A, B, C i D.

U 1. kolu vidjeli smo odlične nogometne predstave, kao i senzaciju Lyona nad Manchester Cityjem na Etihadu, a sinoć smo vidjeli veliku pobjedu CSKA Moskve nad Realom iz Madrida, klubom koji je u posljednje četiri godine osvojio četiri naslova Lige prvaka.

Takvi rezultati uljepšavaju novu sezonu Lige prvaka u kojoj smo zamalo vidjeli i još jedan neočekivan rezultat, radi se o meču odigranom u Njemačkoj gdje je Manchester City tek u finišu uspio savladati Hoffenheim.

Jedan od igrača koji su obilježili proteklu noć u Ligi prvaka je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko koji je u pobjedi Rome nad Viktorijom Plzen (5:0) postigao hat-trick i tako postao 10. najbolji strijelac u historiji Rome za koju je postigao 77 golova.

Večeras nas čeka nekoliko izuzetnih okršaja, a u prvi red se izdvajaju mečevi Tottenhama i Barcelone, Napolija i Liverpoola te Borussije Dortmund i Monaca.

Grupa A:

Atletico Madrid - Club Brugge (21:00 sati)

Borussia Dortmund - Monaco (21:00 sati)

Atletico Madrid je u 1. kolu kao gost savladao Monaco (2:1) te na domaćem terenu protiv autsajdera grupe Club Bruggea ima šansu održati stopostotni učinak. Jorgandžije su za vikend remizirali u gostima kod Reala i tako nastavili niz bez poraza u svim takmičenjima koji sada iznosi pet mečeva. Club Brugge je sjajno otvorio sezonu u belgijskoj Jupiler ligi gdje u devet kola ima osam pobjeda i remi. Ipak, male su šanse da Belgijanci u ovakvoj grupi izbore i treće mjesto.

Borussia Dortmund i Monaco pred večerašnji okršaj imaju veliki razlog da se podsjete na svoje prethodne oglede. Naime, kada su se posljednji put trebali sastati u Dortmundu, meč je pomjeren zbog napada na autobus Borussije prilikom kojeg je povrijeđen sada već bivši igrač Dortmunda Marc Bartra. Bilo je to pred prvi meč četvrtfinala Lige prvaka 2017. godine, a na kraju je polufinale izborio Monaco. Tadašnji dvomeč ova dva tima pružio je odličan nogomet uprkos teškim dešavanjima van terena. Vrhunski nogomet uz mnogo ljepša sjećanja očekuje se upravo večeras.

<iframe id="sofa-standings-embed-1462-17351" width="100%" height="267px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1462/17351/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>      <div style="font-size:12px;font-family:Arial,sans-serif"><a class="text-sport hover:underline" target="_blank" href="https://www.sofascore.com/hr/">Rezultati</a> by SofaScore</div>      <script type="text/javascript" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/bundles/sofascoreweb/js/bin/util/embed.min.js"></script>  <script type="text/javascript">sofa_embed('sofa-standings-embed-1462-17351', window);</script>  

Grupa B:

Tottenham - Barcelona (21:00 sati)

PSV - Inter (21:00 sati)

Nakon poraza od Intera u 1. kolu igrači Tottenhama su svjesni da protiv Barcelone moraju ići na pobjedu, a da imaju šansu za takav poduhvat kazuje forma Barcelone koja u posljednja tri ligaška meča ne zna za pobjedu i upisala je dva remija i poraz. Meč na Wembleyju je spektakl u najavi i ljubitelji nogometa očekuju sjajnu nogometnu predstavu.

PSV je nakon uvjerljivog poraza od Barcelone u 1. kolu (4:0) upisao dvije pobjede u domaćem prvenstvu i jednu u kupu, a sve to uz impresivnu gol-razliku 9:0. Na drugoj strani, Inter dolazi sa četiri pobjede u nizu i velikim motivom da novom pobjedom u Ligi prvaka potvrdi ona tri boda osvojena protiv Tottenhama. Ostaje da se vidi hoće li neko od ova dva kluba nastaviti pobjednički niz u svim takmičenjima.

<iframe id="sofa-standings-embed-1463-17351" width="100%" height="267px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1463/17351/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>      <div style="font-size:12px;font-family:Arial,sans-serif"><a class="text-sport hover:underline" target="_blank" href="https://www.sofascore.com/hr/">Rezultati</a> by SofaScore</div>      <script type="text/javascript" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/bundles/sofascoreweb/js/bin/util/embed.min.js"></script>  <script type="text/javascript">sofa_embed('sofa-standings-embed-1463-17351', window);</script>  

Grupa C:

Napoli - Liverpool (21:00 sati)

PSG - Crvena zvezda (18:55 sati)

Slično kao u grupi B, tako ni u grupi C zanimljivosti neće prestati. Nakon spektakla u 1. kolu na Anfieldu gdje je Liverpool u posljednjim minutama savladao PSG (3:2), ovaj put nas na San Paolu u Italiji čeka okršaj Napolija i Liverpoola. Napolitanci moraju ići na tri boda pošto su u 1. kolu remizirali protiv Crvene zvezde u gostima, ali timu Carla Ancelottija neće biti nimalo lagano, jer Redsi su impresivni ove sezone.

Crvena zvezda putuje na prvo od tri vatrena gostovanja. Prvak Srbije putuje na noge "zvjezdanom" PSG-u gdje je glavni zadatak zaustaviti Neymara, Mbappea, Cavanija... A kako njih uopće zaustaviti? No, Zvezda je remijem protiv Napolija pokazala da zaslužuje mjesto u Ligi prvaka i za nju je svaki novi meč u ovoj sezoni ovog takmičenja pravi nogometni praznik.

<iframe id="sofa-standings-embed-1464-17351" width="100%" height="267px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1464/17351/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>      <div style="font-size:12px;font-family:Arial,sans-serif"><a class="text-sport hover:underline" target="_blank" href="https://www.sofascore.com/hr/">Rezultati</a> by SofaScore</div>      <script type="text/javascript" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/bundles/sofascoreweb/js/bin/util/embed.min.js"></script>  <script type="text/javascript">sofa_embed('sofa-standings-embed-1464-17351', window);</script>  

Grupa D:

Porto - Galatasaray (21:00 sati)

Lokomotiv Moskva - Schalke (18:55 sati)

Galatasaray u Porto dolazi nakon velike pobjede nad Lokomotivom iz Moskve (3:0), koja mu daje za pravo da kalkuliše večeras. Portugalci su također ostvarili dobar rezultat u 1. kolu tako što su osvojili bod kod Schalkea.

U drugom meču Lokomotiv i Schalke će tražiti pobjede pošto nikako ne mogu biti zadovoljni ishodima u prvim mečevima, a novi kiks mogao bi ih uveliko udaljiti od borbe za prva dva mjesta u grupi.

<iframe id="sofa-standings-embed-1465-17351" width="100%" height="267px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1465/17351/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>      <div style="font-size:12px;font-family:Arial,sans-serif"><a class="text-sport hover:underline" target="_blank" href="https://www.sofascore.com/hr/">Rezultati</a> by SofaScore</div>      <script type="text/javascript" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/bundles/sofascoreweb/js/bin/util/embed.min.js"></script>  <script type="text/javascript">sofa_embed('sofa-standings-embed-1465-17351', window);</script>