Preuzeo odgovornost
25

Oglasio se tragičar Varane koji je svojim greškama izbacio Real Madrid iz Lige prvaka

K. H.
Raphael Varane (Foto: EPA-EFE)
Raphael Varane (Foto: EPA-EFE)
Francuski štoper Raphael Varane javno se izvinio svojim saigračima i navijačima Real Madrida nakon što je u uzvranom meču osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Cityja napravio dvije velike greške i svoj tim koštao ispadanja iz ovog takmičenja.
Varane je s dvije napravljene greške, jednoj u prvom i jednoj u drugom poluvremenu, doslovno poklonio dva pogotka Manchester Cityju, a nakon njegovih grešaka pogotke za Građane postigli su Sterling i Gabriel Jesus.

Oba puta loptu mu je oduzeo brazilski napadač, a nakon meča Varaneu nije ostalo ništa drugo nego da se svojim saigračima i navijačima Real Madrida izvini za ono što je napravio, iako je jasno da je to samo loša sreća.

On je, između ostalog, rekao da se greške poput onih koje je on napravio skupo plaćaju.

"Želim se izviniti svim saigračima i preuzeti odgovornost za ovo što se desilo. Ovaj poraz je moja greška i žao mi je zbog mojih saigrača koji su dali sve od sebe. Na ovom nivou takmičenja greške poput mojih se skupo plaćaju", rekao je Varane nakon meča.

Real je u prvom meču izgubio 2:1 i na Etihadu im je trebala pobjeda s minimalno dva postignuta pogotka, no doživjeli su novi poraz i završili ovu sezonu. Oni su ranije osigurali titulu prvaka Španije, a što se tiče Manchester Cityja, oni će u četvrtfinalu igrati protiv Lyona koji je bio bolji od Juventusa.