Reakcija Zazzaronija
12

Oglasio se Corriere dello Sport: Naslov je nevin, a Roma, Fiorentina i Milan neka se stide

F. Z.
Foto: Twitter/Naslovnica Corriere dello Sporta
Foto: Twitter/Naslovnica Corriere dello Sporta
Ne smiruju se strasti nakon što je Corriere dello Sport objavio kontraverznu naslovnicu uoči derbija između Intera i Rome na kojoj se nalaze Romelu Lukaku i Chris Smalling, a koju prati naslov "Crni petak".
Namjera ove medijske kuće bila je borba protiv rasizma, ali je efekat bio suprotan, pa je talijanska javnost osudila potez Corriere dello Sporta i nazvala naslovnicu - rasističkom. Velikani talijanskog nogometa, Roma, Milan i Fiorentina na Twitteru su kritikovali Corriere dello Sport.

Nakon svega oglasio se glavni urednik Corriere dello Sporta Ivan Zazzaroni.

"Radi se o jeftinim indicijama. Naslovnica predstavlja poštovanje različitosti i ponos zbog toga. Želim da čujem zbog čega je ova naslovnica rasistička. Znate li koliko smo takvih imali u posljednjih 40 godina? Crna moć za Tommyja Smitha, crni kralj za Lewisa Hamiltona. Moramo se pobuniti protiv licemjerja. Borba protiv rasizma je ozbiljna stvar, a ne ovo", rekao je Zazzaroni.

Osvrnuo se i na klubove koji su kritikovali naslovnicu.

"Sram, bilo te talijanske klubove (Roma, Fiorentina i Milan). Objavili su tweetove na engleskom jeziku. Samo da bi dobili naklonost u inozemstvu. Borba protiv rasizma je ozbiljna stvar. Ne nevin naslov", rekao je Zazzaroni.