Oštre osude
23

Najveći italijanski klubovi ogorčeni zbog skandalozne naslovnice

N. K.
Foto: AFP/Screenshot
Foto: AFP/Screenshot
Italijanski velikani Milan, Roma i Inter najoštrije su osudili naslovnicu kojom je kultni Corriere dello Sport najavio sutrašnji derbi Serije A između Intera i Rome.
Naime, ovaj list je na udarnom mjestu prikazao Interovog tamnoputog napadača Romelua Lukakua i također tamnoputog Rominog štopera Chrisa Smallinga uz veliki naslov "Crni petak".

"Potpuno je neprihvatljivo vidjeti ovako neznanje o rasizmu. Nećemo šutjeti o ovom problemu", napisao je Milan na Twitteru uz sliku naslovnice.

Iz Rome su poručili da je ovakva najava utakmice užasna, a nije izostao ni komentar na društvenim mrežama: "Niko, apsolutno niko i ni živa duša... ne bi ovo stavio na naslovnicu, osim Corriere dello Sporta."
"Nogomet je strast, kultura i bratstvo. Mi smo i uvijek ćemo biti protiv bilo kojeg oblika diskriminacije", poručili su iz Intera.
Inače, ispod ovog bombastičnog naslova sitnim slovima je napisano kako je to zapravo zamišljeno kao borba protiv rasizma, ali očito da Corriere dello Sport nikome nije uspio prodati ovu priču.