Nogomet
210

Odović: Zadovoljan sam rezultatom, ali je ovo tek prvo poluvrijeme

Piše: D. B.
Nakon večerašnje fenomenalne pobjede u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige nad Ferencvarošom u Budimpešti, trener FK Željezničar Milomir Odović je pohvalio svoju ekipu, ali i upozorio da je ova utakmica samo prvo poluvrijeme te da još ništa nije gotovo.

"Izuzetno sam zadovoljan, posebno rezultatom. Obje ekipe su pokazale kvalitet. Moja ekipa je trpila veliki pritisak. Morali smo bolje igrati, bolje kontrolisati igru. međutim, znao sam da ova mlada ekipa to u kontinuitetu ne može. Ipak. mi imamo dobre igrače naprijed, pa smo uspjeli postići gol. Ovo je tek prvo poluvrijeme, bit će nam izuzetno teško kući. Ferencvaroš će u Sarajevu i najmanju našu grešku znati kazniti", izjavio je Odović.

Problema je bio na sredini terena.

"U veznoj liniji smo imali mnogo problema, Hadžiahmetović je taletovan, ali su na drugoj strani bili korpulentniji igrači koji dominiraju", rekao je trener Plavih.

Odbrana je sjajno funkcionisala.

"Prije mog dolaska je Željo u odbrani imao mnogo problema, ali je vremenom sve došlo na svoje mjesto. Odavno nismo izgubili zahvaljujući sjajnoj odbrani", kazao je Odović.