Nogomet
125

Odović: Odigrali smo kvalitetno; Doll: Duel smo izgubili u prvom meču

Piše: D. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Nakon večerašnje druge utakmice 2. pretkola Evopske lige u kojoj je Željezničar savladao Ferencvaroš rezultatom 2:0 i plasirao se u 3. pretkolo, novinarima su se obratili treneri obje ekipe.

"Čestitam Željezničaru na pobjedi. Nismo uspjeli postići niti jedan gol u dvije utakmice. U prvoj smo već izgubili ovaj duel. Večeras smo imali prilike, ali ih nismo iskoristili. Problem je bila ofanzivna linija, igrači su igrali bez srca i borbenosti. Vezni red i odbrana su odradili dobar posao. Ovakav nastup je možda dovoljan za Mađarsku, ali ne i za međunarodni nivo. Atmosfera je odlična, nogometaši Željezničara su je znali iskoristiti i čestitam vam", izjavio je trener Ferencvaroša Thomas Doll.

Njegova ekipa nije imala ideju kako ugroziti gol Željezničara.

"Bili smo ofanzivni, kružili oko šesnaesterca, ali situacije jedan na jedan nismo znali iskoristiti. Problem je kad igrači izbjegavaju duel. To u Mađarskoj nekad prođe, ali u Evropi ne", dodao je Doll.

Trener Željezničara je bio izuzetno zadovoljan igrom i rezultatom.

"Odigrali smo kvalitetno iako imamo neuporedivo mlađu ekipu s manje iskustva. Znali smo da će protivnik biti izuzetno opasan, ali mi imamo odličan napad. Znao sam i da ćemo iskoristiti pad koncentracije Ferencvaroša. To je vjerovatno odlučilo pobjednika. Publika je bila fenomenalna, a pohvalio bih posebno svoje mlade igrače", rekao je trener Željezničara Milomir Odović.