Nogomet
9

Odović nezadovoljan pristupom igrača, Spiteri čestitao na pobjedi

Piše: D. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Željezničar je u večerašnjoj drugoj utakmici 1. pretkola Evropske lige savladao Balzan rezultatom 1:0 i prošao u 2. pretkolo, gdje ga čeka Ferencvaroš. Nakon utakmice su se novinarima obratili treneri obje ekipe, Milomir Odović i Oliver Spiteri.

"Bila je dobra utakmica. Pokušali smo igrati svoju igru, ali je Željo dobar, jak tim. Pokušali smo zaustaviti Bajića, ali smo imali mnogo problema, kako u odbrani, tako i u napadu. Ipak, atmosfera je bila lijepa, Željezničaru čestitam i želim mnogo sreće", izjavio je Spiteri.

Trener Željezničara nije zadovoljan igrom svog tima.

"Odigrali smo bolju utakmicu na Malti. Bilo mi je teško da uozbiljim igrače, jer su u podsvjesti imali da će utakmica biti laka. Protivnik je bio čvršći, a naši igrači su se ponašali opušteno. Zbog toga i nismo iskoristili neke prilike. Izvući ćemo pouke iz ove utakmice. Hvala navijačima, koji su bili bolji dio Željezničara", rekao je Odović.

Pristup se u narednim utakmicama mora promijeniti.

"Sa ovakvim pristupom nemamo nikakve šanse. Nadam se da će to igrači shvaiti. Odigrali smo prijateljsku utakmicu, a protivnik prvenstvenu. Velika je to razlika. Ekipa Balzana je solidna, bilo je teže nego na Malti", jasan je bio trener Plavih.

Željezničar već sutra počinje pripreme za Ferencvaroš.

"Imali smo intenzivnije treninge, a u posljednja tri dana sam vidio da stvari nisu na potrebnom nivou. Sada od prvog dana moramo razmišljati samo o Ferencvarošu i pripremati se za tu utakmicu", jasan je bio Odović.