Nogomet
175

Jovan Blagojević za Klix.ba: U Mađarsku nismo došli da se branimo

Piše: D. B.
Jovan Blagojević (Foto: Dalibor Bošnjak/Klix.ba)
Jovan Blagojević (Foto: Dalibor Bošnjak/Klix.ba)
Željezničar će večeras u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige biti gost mađarskom Ferencvarošu na stadionu Groupama Arena u Budimpešti. Prvotimac tima sa Grbavice Jovan Blagojević je u razgovoru za portal Klix.ba rekao da se njegova ekipa neće braniti.

Plavi su imali sedam dana da se pripreme za susret s Ferencvarošom.

"Dobro smo se spremili i podigli smo formu u odnosu na onaj nivo na kojem smo bili ranije. Srećom, nemamo problema s povredama i svi igrači su u konkurenciji", izjavio je Blagojević za portal Klix.ba.

Ekipa Željezničara ne krije respekt prema protivniku.

"Analizirali smo protivnika i znamo da se radi o iskusnoj ekipi sa dobrim igračima. Ferencvaroš je opasan po bokovima, gdje ima kvalitetne i brze igrače", rekao je prvotimac Željezničara.

Željezničar će u večerašnjoj utakmici igrati opreznije nego protiv Balzana, ali to ne znači da Plavi neće tražiti pogodak.

"Moguće je da ćemo igrati za nijansu povučenije nego protiv Balzana, ali nismo došli da se branimo. Bio bih zadovoljan remijem, ali bi također bilo dobro za nas da postignemo gol u gostima", smatra Blagojević.

U taboru našeg predstavnika smatraju da imaju realne šanse.

"Mislim da je Ferencvaroš igrački jača ekipa, ima iskusne igrače koji su igrali englesku Premierligu i njemačku Bundesligu, ali to ne mora ništa značiti. Sve je moguće u nogometu", istakao je vezni igrač Željezničara.

On se nada da će protiv Mađara pružiti bolju partiju nego je to bio slučaj protiv malteškog Balzana.

"Nisam zadovoljan svojom igrom protiv Balzana, znam da mogu puno bolje. Nadam se da ću to pokazati u dvomeču s Ferencvarošom", završio je Blagojević.

Utakmica Ferencvaroš - Željezničar se igra večeras na stadionu Groupama Arena u Mađarskoj od 20:30 sati.