Nogomet
33

Odović nakon pobjede protiv Balzana: Zadovoljni smo rezultatom, u revanšu moramo biti oprezni

Piše: D. B.
Milomir Odović (Foto:Klix.ba)
Milomir Odović (Foto:Klix.ba)
FK Željezničar je danas u prvoj utakmici prvog pretkola Evropske lige kao gost na Malti savladao ekipu Balzana rezultatom 2:0, a oba pogotka je postigao Riad Bajić.

"Meni je drago da su se moja predviđanja obistinila. Nalazimo se u ranoj fazi priprema i relativno dobro smo odigrali, posebno prvo poluvrijeme kojim mogu biti zadovoljan. U drugom poluvremenu smo dopustili protivniku neke prilike, a svoje nismo realizovali. Imali smo igrača više, ali nismo bili ozbiljni u završnici. Možemo biti zadovoljni rezultatom, ali u sljedećoj utakmici moramo biti ozbiljni", izjavio je Odović.

Pojačanje FK Željezničar u ljetnom prelaznom roku, Jovan Blagojević, odigrao je sjajan meč.

"Blagojević je ciljano dovedeno pojačanje, uklopio se nakon samo nekoliko treninga. zadovoljan sam njegovim učinkom, iako može biti konkretniji. U revanšu možda možemo očekivati nove igrače u protivničkoj ekipi, a i rezultat je takav da mi moramo u revanšu imati ozbiljan pristup. Očekujem da ćemo u Sarajevu odigrati dobru utakmicu i da ćemo proći u drugo pretkolo", kazao je Odović.

Trener Balzana kazao je da će uzvrat biti itekako težak za njegovu ekipu.

"Igrali smo malteškim načinom igre, znali smo kakav je protivnik, da je taktički jak. Sudija je bio malo na strani protivnika. Željezničar je dobar tim, ali ćemo mi u revanšu moći računati na naša tri dobra igrača. U Sarajevu će biti teško, protivnik igra kod kuće", kazao je trener Balzana Oliver Spiteri.