Potvrđeno za Klix.ba
215

Odluka Nogometnog saveza BiH: Sarajevo mora obezbijediti još ulaznica za Željine navijače

K. H.
Navijači Željezničara na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase (Foto: N. G./Klix.ba)
Navijači Željezničara na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase (Foto: N. G./Klix.ba)
Nogometni savez Bosne i Hercegovine uputio je službeni dopis FK Sarajevo da na utakmici 31. kola nogometne m:tel Premijer lige BiH osigura veći broj ulaznica za navijače Željezničara, potvrđeno je za Klix.ba.
Sarajevo je prvobitno odlučio navijačima najvećeg rivala dati 1.825 ulaznica za predstojeći derbi, što je izazvalo nezadovoljstvo čelnika Željezničara, jer jer to minimalan broj ulaznica koji su mogli dobiti, odnosno pet posto. Kada smo ih kontaktirali za komentar takve odluke, odbili su bilo šta reći.

Plavi su najavili da će zatražiti dodatni kontigent ulaznica u skladu sa članom 11 Pravilnika o bezbjednosti, a na kraju je odlučeno da upravo po tom članu gosti i trebaju dobiti veći broj ulaznica za južnu tribinu, odnosno kompletnu južnu tribinu.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, Komisija za stadione i bezbjednost Nogometno saveza BiH je procijenila da južna tribina stadiona Koševo u potpunosti ispunjava uslove da se ugoste svi navijači Željezničara, odnosno da ona bude ustupljena u punom kapacitetu.

Podsjećamo da je portal Klix.ba prvi najavio da FK Sarajevo odlukom da ustupi 1.825 ulaznica krši Pravilnik o takmičenju Nogometnog saveza BiH zbog već spomenutih okolnosti.

Uskoro se očekuje i zvanično saopćenje FK Sarajevo te njihovo očitovanje nakon odluke koja je došla iz krovne kuće bh. nogometa.

Susret 31. kola Premijer lige BiH Sarajevo - Željezničar igra se u petak na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sportu, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.