Nogomet
88

Nove Ronaldove granice: Postigao 39. hat-trick za Real i zabio rekordni 18. gol Atleticu

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
U trenutno najvećem gradskom derbiju na svijetu, sudaru Atletico Madrida i Real Madrida - dva kluba koja su se u posljednje dvije i po godine dva puta susretali u finalu Lige prvaka - svoj šou imao je Cristiano Ronaldo koji je postigao hat-trick za Real koji je slavio sa 3:0. So na ranu Atletlcu zadaje činjenica da je to bio njegov posljednji ligaški meč protiv Reala na stadionu Vicente Calderon.

Atleticov stadion Vicente Calderon na kraju ove sezone odlazi u prošlost i bit će zamijenjen stadionom koji nazivaju "ekološkim remek-djelom". Vicente Calderon će biti sravljen sa zemljom, a novi stadion napravljen je na Olimpijskom stadionu Peineta u Madridu

No, vratimo se Ronaldu. Njegov sinoćnji hat-trick ostvaren golovima iz slobodnog udarca, penala i kontranapada njegov je 39. hat-trick u njegovoj osmoj sezoni u dresu Real Madrida. A osma sezona i dalje traje...

Sa nova tri pogotka protiv Atletica stigao je do brojke od 18 golova u okršajima protiv Realovog gradskog rivala u svim takmičenjima. Niko u historiji tog derbija nije postigao više golova od njega.

Brojeći samo golove koje je Ronaldo postizao u prvenstvu u gostima na Vicente Calderonu protiv Atletica, po tome je drugi sa sedam golova, dva manje od onog "starog, dobrog" Ronalda iz Brazila.

Sinoć je postigao i osmi gol iz penala u sudarima protiv Atletica u svim takmičenjima što je najviše u odnosu na bilo koji drugi klub protiv kojeg je igrao.