Nogomet
0

Nogometaši Čelika spremno dočekuju Velež

Klix.ba
Nogometaši Čelika će u okviru prve utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu Bilino Polje u Zenici ugostiti ekipu Veleža.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Prva utakmica četvrtfinala Kupa BiH između Čelika i Veleža na rasporedu je sutra sa početkom od 15 sati, a šef stručnog štaba NK Čelik Nizah Hukić je kazao kako je ekipa Čelika spremna, ali da će se konačni ishod znati tek u uzvratnom susretu u Mostaru.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Sutra nas očekuje težak meč jer je Velež ekipa koja bolje igra na strani. Moji igrači je spremni za sutrašnju utakmicu, mada mislim da sutra u prvom poluvremenu tog dvomeča se ništa neće mijenjati bez obzira na rezultat. Mi imamo obavezu prema navijačima i gledalištu da damo svoj maksimum i to ćemo i uraditi", kazao je Hukić.

On je dodao da su obje ekipe promijenile po dva igrača, ali da se to nije odrazilo na igru niti jedne ekipe.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Oni nisu dobili na domaćem terenu Mladost iz Obarske, ali su dobili Olimpica u Sarajevu i sigurno će biti opasniji u Zenici nego u Mostaru", izjavio je Hukić, te objasnio da posebnu opasnost u sutrašnjoj utakmici za Čelik će predstavljati Maletić i Okić.

Prvotimac Čelika Jasmin Mešanović je izjavio kako je ekipa spremna za utakmicu, te da je atmosfera u timu zadovoljavajuća.

"Sutra nas očekuje jedna veoma teška utakmica u kojoj je ulog velik i sigurno je da će nam zadati velike probleme. Ekipa dočekuje utakmicu u veoma dobroj atmosferi i sutra ćemo dati svoj maksimum i mislim da rezultat neće doći u pitanje", zaključio je Mešanović.