Nogomet
0

Čelik se nada punom plijenu i plasmanu u Kupu BiH

FENA
Ekipa Čelika nije "preživjela" teško gostovanje u Travniku i nakon gotovo pet mjeseci je osjetila šta znači izgubiti utakmicu. Nastup na travničkoj "Piroti" u redovima Čelika trebao bi biti brzo zaboravljen, jer slijede dvije teške utakmice, od kojih je prva već sutra, na gostovanju protiv Veleža u Mostaru u okviru Kupa BiH.

Navijači Čelika očekuju da se ekipa vrati u onaj pobjednički ritam i da se njihovi ljubimci plasiraju dalje u kup takmičenju. Prvi susret u Zenici završen je bez golova, što objema ekipama daje podjednake šanse za dalji plasman. Čeliku odgovara i svaki neriješen rezultat uz postignuti pogodak.

"Velež je možda favorit, ali vidjeli smo protiv Sarajeva da nije nesavladiv. Igra dobro u gostima, što su pokazali i u Zenici, ali nam nisu uspjeli dati gol i vjerujem da neće ni u Mostaru. Ako budemo kompletni vraćamo se iz Mostara s punim plijenom, vjerujem da možemo odigrati dobro i mudrom igrom se plasirati dalje", rekao je za Agenciju FENA vezni igrač Petar Bašić, koji se pokazao kao kvalitetno pojačanje za Zeničane.

Velež će morati da napada da bi postigao gol ili dva, a to je šansa za Čelikov napada da "sankcioniše" domaćina i otvori nadu za plasman u polufinale.

"Znamo da igramo protiv kvalitetnog protivnika i da su šanse još podjednake. Čelik je jako kvalitetna ekipa, u rangu s nama, međutim, mi imamo svoje ambicije, imamo kvalitet i vjerujemo u svoje mogućnosti da se možemo radovati. Naravno, pitat će se i Čelik, ali mi čvrstvo vjerujemo da na svom stadionu možemo dobiti ovaj meč",rekao je za Fenu trener Veleža Nedim Jusufbegović.

U redovima Veleža neće biti Ramovića i Škaljića, a upitni su Janković i Blagojević, a s druge strane u Čeliku ima puno povrijeđenih igrača što predstavlja problem treneru Nizahu Hukiću pred revanš meč u Mostaru.

Susret Velež - Čelik igra se sutra na stadionu u Vrapčićima u 15.30 sati.