Nogomet
0

Čelik u subotu dočekuje Zvijezdu iz Gradačca

Klix.ba
Nogometaši Čelika će u okviru 22. kola BHTelecom Premijer nogometne lige na stadionu Bilino Polje u Zenici ugostiti ekipu Zvijezde iz Gradačca.

U prostorijama NK Čelik danas je održana konferencija za novinare, na kojoj su šef struke NK Čelik Nizah Hukić i golman Čelika Adi Adilović istakli očekivanja od utakmice 22. kola između Čelika i Zvijezde.

"Nadamo se da je ostalo dovoljno svježine da odigramo i sutrašnji meč protiv Zvijezde, s tim da je ovo treća utakmica u ovoj sedmici i sigurno nas očekuje težak meč. Raspolažemo sa veoma malim brojem igrača, a tu su i kartoni Gojkovića i Simića. Mislim da će moji igrači smoći snage i uspješno završiti sutrašnju utakmicu", kazao je Hukić.

Golman Čelika Adi Adilović, u utakmici četvrtfinala Kupa BiH pružio je zaista dobru utakmicu i sačuvao gol Čelika.

"Što se tiče mojih odbrana, golmanska pozicija je jako teška i generalni produkt golmana je rad cijele ekipe. Što se tiče Veleža mogu reći da možemo biti zadovoljni, s obzirom da imamo malo igrača, ali rezultat od 0:0 nam daje nadu da u Mostaru ostvarimo svoj cilj, a to je plasman u polufinale", kazao je Adilović te dodao:

"Nema mnogo pametovanja kada je riječ o utakmici sa Zvijezdom. Naša sreća, ako ja mogu reći, što se tiče tog bodovnog salda ne igra neku značajnu ulogu. Mi ovu utakmicu možemo samo iskoristiti da se priključimo gornjem dijelu tabele, ali iznenađenja su uvijek moguća. Borit ćemo se dok postoji teoretska mogućnost da to uradimo, a uostalom zadnjih sedam utakmica nismo izgubili i sutra očekujem, uz maksimalno zalaganje, povoljan rezultat."

Utakmica Čelika i Zvijezde na rasporedu je u subotu 15. marta sa početkom od 15 sati na stadionu Bilino Polje.