Nogomet
1

Čelik u najjačem sastavu protiv Širokog Brijega

Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine, nogometaši Čelika će na stadionu Bilino Polje u Zenici ugostiti ekipu Širokog Brijega. Šef stručnog štaba NK Čelik Nizah Hukić sa svojim izabranicima najavio je da će u utakmicu sa Širokim Brijegom ući sa najjačom ekipom.

"Nama je utakmica sa Širokim Brijegom utakmica sezone i sa tim ciljem smo u proteklom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmarali neke igrače. U utakmicu sa Širokim Brijegom ćemo ući spremno i nadam se da ćemo izboriti povoljan rezultat za revanš susret u Širokom Brijegu. Nama je potpuno svejedno da li prvu utakmicu igramo kod kuće ili u gostima, mi ćemo istrčati sa najjačom ekipom koju imamo jer nemamo kažnjenih niti povrijeđenih igrača", kazao je Hukić.

Nizah Hukić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nizah Hukić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Čelik je u drugom dijelu BH Telecom Premijer lige ostvario najmanje poraza, a Hukić je kazao kako mu rezultat i od 0:0 daje prolazak u finale.

"Rezultat od 0:0 kod kuće nam daje mogući prolaz u finale, mi ipak nećemo igrati na taj rezultat, gledati ćemo da damo gol, ali da ga ne primimo. Mi smo pratili igru Širokog Brijega, koja je jedna od boljih ekipa u Premijer ligi. Dostigli su jednu formu koja je na zavidnom nivou, malo golova primaju što dovoljno govori o kvalitetu njihove ekipe", dodao je Hukić.

Alen Dedić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Alen Dedić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Prvotimac Čelika Alen Dedić je istakao da je Široki Brijeg organizovana ekipa, ali da sutrašnji ishod zavisi samo od njih.

"Široki Brijeg je jedna organizovana ekipa i ima dobre igrače, ali sutra sve zavisi od nas. Pokazali smo da nas u dvije utakmice ne može niko nadigrati, što smo pokazali u ovoj sezoni. Pozivam sve navijače da nas bodre na Bilinom Polju, te da budu strpljivi jer ima i uzvratna utakmica", zaključio je Dedić.

Utakmica Čelika i Širokog Brijega na rasporedu je sutra sa početkom od 19 sati na stadionu Bilino Polje.