Nogomet
0

Nogometaši Čelika složni: Želimo nastaviti naš niz, ali samo jedna ekipa će ostvariti ambicije

Piše: E. M.
Elvedin Beganović i Renato Gojković (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Elvedin Beganović i Renato Gojković (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika u okviru posljednjeg kola BHTelecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine u Zenici će ugostiti ekipu Željezničara kojoj je sutrašnja utakmica na Bilinom Polju od velikog značaja.

Trener Čelika Elvedin Beganović je na današnjoj konferenciji za novinare kazao kako utakmica Čelika i Željezničara, bez obzira na situaciji na tabeli, uvijek ima epitet derbija te se nada da će igrači to sutra pokazati.

"U posljednjih devet utakmica smo ostvarili pozitivne rezultate, a od 14 utakmica koje smo odigrali 12 utakmica smo ostali neporaženi. Dvije utakmice smo izgubili sa minimalnim rezultatom u Vitezu i u Mostaru, ali raduje nas činjenica da smo ipak nastavili naš niz u nedjelju protiv Radnika iz Bijeljine. Priželjkivali smo da do kraja sezone ostanemo neporaženi i nadamo se da ćemo to nastaviti i sutra jer momci to zaista dobro rade", izjavio je Beganović, te dodao:

Elvedin Beganović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Elvedin Beganović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

"Sutrašnja utakmica protiv Željezničara uvijek predstavlja derbi dvije stare ekipe. Nadam se da će naši gledaoci sutra uživati na utakmici na Bilinom Polju, a ono što očekujemo od utakmice jeste da ostanemo neporaženi i da dođemo do novih bodova koji će nam osigurati sigurnu poziciju na tabeli. Oni imaju ambicije, imamo i mi, a sutra ćemo vidjeti ko će da ih ostvari".

Zbog crvenih kartona u prošlom kolu Beganović u sutrašnjoj utakmici neće moći računati na Selimovića i Dedića koji su u dosadašnjim utakmicama postizali pogotke, dok će odsustvovati i Alen Dedić koji je ranije odsustvovao zbog odlaska u Njemačku.

Novinarima na današnjoj konferenciji svoje mišljenje o sutrašnjoj utakmici dao je i Renato Gojković koji je kazao da očekuje dobru utakmicu.

Renato Gojković (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Renato Gojković (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

"Nakon dvije sedmice oporavka sam se vratio, a sutra nam dolazi ekipa koja je u dobroj seriji i zaslužuje poštovanje. Međutim, i mi smo u dobroj seriji, oni nam dolaze na Bilino Polje, a mi idemo na pobjedu u svakoj utakmici. Imamo dobre rezultate na domaćem terenu, a nadam se se da će se to sutra i nastaviti", zaključio je Gojković.

Utakmica Čelika i Željezničara na rasporedu je u subotu od 17 sati na stadionu Bilino Polje.