Nogomet
0

Iako Robijaši bojkotuju domaće utakmice: U Čeliku se nadaju podršci s tribina

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika u okviru 26. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na stadionu Bilino Polje ugostit će ekipu Širokog Brijega, a tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj su pomoćni trener Elvedin Beganović i prvotimac Anel Dedić dali svoja gledišta na predstojeću utakmicu.

Zeničani već pet susreta nisu pretrpjeli poraz, a Beganović se nada da će on i njegovi izabranici sutra nastaviti sa dobrim igrama.

"Imamo pravi ambijent za dobru utakmicu što se nadam da će momci moji i pružiti. Široki Brijeg jest favorit jer oni idu prema vrhu, a mi smo obezbijedili svoj opstanak i sada želimo da prvenstvo završimo sa što boljim plasmanom na tabeli. Želim da momci odigraju utakmicu onako kako su igrali u proteklih pet kola, da ostanemo neporaženi, a nije isključeno ni osvajanje tri boda, jer želimo na što boljem mjestu završiti ovo takmičenje", izjavio je Beganović

Navijači Čelika, popularni Robijaši, još uvijek bojkotuju domaće utakmice Čelika na Bilinom Polju, a iz Čelika očekuju sutra veliku podršku s tribina.

"Kao što sam rekao, nadam se da će ovu pozitivnu priču sa Borisom Pavićem i momcima, u ovoj polusezoni gdje smo imali samo dva poraza, navijači prepoznati i da će se pojaviti na tribinama i dati nam podršku. Imali smo podršku na strani, ovdje je bilo malo publike, ali sutra je derbi i mislim da će navijači napuniti tribine", dodao je Beganović.

Prvotimac Čelika Anel Dedić je u proteklim utakmicama briljirao, te je nakon dugo vremena uspio "proraditi" u timu Čelika.

"Sigurno da sam i ja pronašao svoju pravu formu što raduje mene, stručni štab i sve u klubu. Sutra želimo nastaviti te dobre igre kao što je šef rekao i sigurno je da ćemo uraditi sve da pobijedimo. Ima nekih priča koje dolaze do nas, ali to nas ne zanima. Mi smo maksimalno spremni i dočekujemo tu utakmicu u koju ulazimo kao i u svaku drugu sa ciljem pobjede", izjavio je Dedić.

Beganović će sutra na raspolaganju, nakon dugo vremena, imati sve igrače, a sutra će na teren Bilinog Polja izvesti svoj najjači sastav.