Nogomet
0

Nogometaši Čelika žele promijeniti tradiciju i pobijediti Borac na Bilinom Polju

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika u okviru 19. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine će na stadionu Bilino Polje ugostiti ekipu Borca iz Banje Luke.

Nogometaši Čelika već devet godina nisu uspjeli pobijediti ekipu Borca, a trener Čelika Elvedin Beganović uvjeren je da će se tradicija na Bilinom Polju promijeniti.

"Ekipa Borca je izuzetno kvalitetna i imamo veliki respect prema njima i njihovom šefu Vladi Jagodiću, koji je bio i šef Čelika. Mi devet godina nismo pobijedili Borac, a nadam se da ćemo u ovoj utakmici nastaviti niz od Zvijezde i Slobode, a igrači će dati svoj maksimum za nova tri boda", kazao je Beganović.

Trener Čelika neće moći računati na sastav iz prošlog kola, gdje će zbog kartona odsustvovati Bajraktarević, a zbog povrede neće igrati ni Alen Dedić.

Najbolji strijelac Čelika u dosadašnjem dijelu prvenstva Jovo Kojić je kazao kako sutra očekuje dobru utakmicu.

"Mislim da se dobro poznajemo i nije slučajno što su oni napravili takve rezultate u proteklim kolima. Nama je dobrodošla pauza, imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo. Sutra očekujemo dobru utakmicu, motivacija je na nivou i uvjeren sam da će momci dati sve od sebe za tri boda", zaključio je Kojić.

Utakmica Čelika i Borca na rasporedu je od 16 sati na stadionu Bilino Polje uz direktan prijenos na malim ekranima.