Nogomet
0

Nogometaši Čelika inatom žele do pobjede u derbiju sa Željezničarom

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom Polju odigrati derbi utakmicu sa Željezničarom, koja će im ujedno biti vjerovatno i posljednja šansa da vrate povjerenje navijača.

Nakon veoma loših partija koje su nogometaši Čelika priredili svojim navijačima, sutra će imati priliku da se iskupe u derbi susretu 10. kola BHT Premijer lige BiH, gdje će na Bilinom Polju gostovati ekipa željezničara.

Šef stručnog štaba NK Čelik Vlado Jagodić je u uvodnom dijelu konferencije za novinare prokomentarisao dosadašnju igru te najavio moguće otkaze igrača u klubu sa Bilinog Polja.

"Ja sam lokomotiva koja vuče ovaj voz, tri-četiri igrača su iskočila i oni će trebati neku drugu stanicu da bi bili u kompoziciji, a ako ne pokažu kvalitet, morat će tražiti novu lokomotivu", izjavio je Jagodić.

Vlado je kazao da stanje na tabeli ne može opravdati epitet derbija, ali se nada da sutrašnja utakmica može napraviti preokret u njihovoj rezultatskoj krizi.

"To će biti pravi derbi bez obzira na to što mi igramo kriminalno. Kada se pogleda položaj na tabeli, ne možemo reći da je to onaj istinski derbi, ali svaki naš susret je derbi. To će biti utakmica u kojoj se sve može zaboraviti, dobra igra sve to može da amortizuje", izjavio je Jagodić te dodao:

"Željezničar je klub koji se mora poštovati kao gost, ali nastojat ćemo biti bolji. Ovo je dno dna i slabije ne može, zbog toga smatram da to može samo ići nabolje. Oni imaju dobre igrače, ali nije slučajno da su i oni primili ovoliko golova. Ranjivi su, ali ne znam koliko ćemo mi biti spremni da napunimo protivnički šesnaesterac sa četiri igrača, ako to uspijemo onda ćemo nešto napraviti".

Prvotimac Čelika Jasmin Mešanović svjestan je loše igre Čelika, ali se nada da će u sutrašnjoj utakmici protiv Željezničara proraditi zenički inat.

"Stalno vodimo neke razgovore, pričamo o dizanju morala, motiva, da dođemo na onaj nivo gdje smo bili. Igrači su svjesni situacije da ništa ne igramo, da nema borbenosti, ova utakmica je dobra što nam dolazi Željezničar, jer možda probudi inat u nama da se dignemo i vratimo na nivo na kojem smo bili prije. Mislim da ovi igrači to mogu i da možemo uz pomoć publike ostvariti naš cilj. Naravno, niko nije zadovoljan rezultatima, ni igrom, ali moramo svi zajedno izaći iz ovoga. Mi smo svjesni toga, sutra ćemo izaći skroz drugačiji, nadamo se da ćemo na kraju doći do pobjede i vratiti se u pravi kolosijek, gdje zaslužujemo da budemo", zaključio je Mešanović.

Nogometaši Čelika sa stručnim štabom trenutno se nalaze daleko od Zenice, u karanteni na tajnoj lokaciji, a prvih 11 koji će istrčati na teren bit će poznato nakon današnjeg treninga. Jagodić je na kraju konferencije dodao da su interesovanje za prisustvo konferenciji za novinare izrazili samo Bajraktarević i Mešanović te da su se njih dvojica dogovorili da današnjoj konferenciji prisustvuje Mešanović, dok ostali igrači nisu bili spremni izaći pred novinare.