Jose Mourinho
0

"Nismo tu da pravimo spektakl"

FENA
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Trener Intera Jose Mourinho izrazio je zadovoljstvo plasmanom svoje ekipe u polufinale Lige nogometnih prvaka.

Inter je u uzvratnom susretu četvrtfinala u Moskvi pobijedio CSKA sa 1:0, a istim rezultatom slavio je i u prvom meču u Milanu.

"Danas smo zabilježili petu uzastopnu pobjedu u Ligi prvaka i plasirali se u polufinale sasvim zasluženo, rekao bih čak i više nego zasluženo. Možemo da kažemo da se situacija u Interu, kada je u pitanju Liga prvaka, sasvim promijenila. Od sada, moja ekipa ima samopouzdanje i u Ligi prvaka", izjavio je Portugalac.

Vjeruje da njegov tim može da ode i do samog kraja.

"Sve je moguće. Možemo da pobijedimo ili ne, ali u svakom slučaju Inter će od sada igrati s potpuno drugim pristupom. Što se mene tiče, četvrti put sam stigao do polufinala. Jednom sam pobijedio, drugi put izgubio na penale, treći put eliminiran sam poslije gola koji nije postojao", izjavio je Mourinho.

Pojedini novinari procijenili su da utakmica nije ličila na spektakl kakav bi trebalo da predstavlja četvrtfinale Lige prvaka.

"Mogli smo da više držimo loptu i možda postignemo više od jednog gola, ali smo znali da se kontrolišemo a to je veliki kvalitet. Sve je to važno za ekipu koja je u polufinalu Lige prvaka, prva je u Seriji A i polufinalista je Kupa Italije. Naravno da ovo nije bila velika utakmica, ali pravi spektakl je stići do polufinala. U Moskvi nas je pratilo 500 naših navijača i naš zadatak je bio da se plasiramo u polufinale, ne da pravimo spektakl", dodao je Mourinho.