Jose Mourinho
0

"Ne namjeravamo stati"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
"Ovakav Inter može osvojiti Ligu prvaka", zaključio je po plasmanu u polufinale natjecanja portugalski trener "nerazzurra" Jose Mourinho.

Po 1-0 u svakoj od četvrtfinalnih ogleda protiv moskovskog CSKA bilo je dovoljno italijanskim nogometnim prvacima za prvi proboj u polufinale Lige prvaka još od sezone 2002/03.

"Nanizali smo pet pobjeda u Ligi prvaka i u potpunosti zasluženo stigli ovdje gdje jesmo. Možemo pričati o potpunoj transformaciji Interove povijesti u Ligi prvaka. Puni smo samopouzdanja i pobjedničkoga mentaliteta i sada se sve može dogoditi. Neovisno o tome osvoji li Inter naslov u ovom natjecanju ili ne, od sada će se, kada god Inter stupi na europsko tlo, ovaj klub gledati u drugačijem kontekstu. Promijenili smo mentalitet, sazrjeli i nemamo namjere stati", kazao je Portugalac, jedini trener koji je tri različite ekipe doveo do polufinala Lige prvaka.

Prije no što mu je to pošlo za rukom sa Interom, Mourinho je među zadnja četiri prestižnog europskog klupskog nogometnog natjecanja odveo Porto (naslov) i Chelsea (polufinale).

"Meni je ovo četvrti polufinale. Jednom sam pobijedio, izgubio sam na penale, a jednom poražen golom koji nije postojao. Vidjet ćemo što će se ovaj puta dogoditi. Sada su pred nama dva sna - finale i osvajanje naslova. Oba su još 'živa'", dodao je.