Nogomet
0

Nermin Zolotić: FK Sarajevo nam nije jedini konkurent za titulu

Piše: J. H.
Nermin Zolotić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Nermin Zolotić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Nermin Zolotić, 20-godišnji član FK Željezničar i U21 reprezentacije BiH, te jedan od najboljih mladih igrača u bh. Premijer ligi kaže da im FK Sarajevo nije jedini konkurent za osvajanje titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Teška povreda u 21. kolu Premijer lige prošle godine itekako je usporila razvoj ovog mladog nogometaša, ali ga nije pokolebala u njegovoj želji da se vrati na nogometne terene. Tog 10. aprila, Zolotiću je u utakmici protiv Zrinjskog na Grbavici slomljena lijeva potkoljenica nakon čega je uslijedila višemjesečna pauza.

"Kada sam trebao napraviti iskorak u karijeri, desila se ta povreda. Pomirio sam se s tim da se desilo u možda najgorem trenutku za mene", kaže Zolotić za Klix.ba.

Ovaj mladi reprezentativac je u kontrolnoj utakmici prije dva dana između mladih reprezentativaca BiH odigrao jedno poluvrijeme, te poručio selektorima da mogu računati na njega.

"Na meni je sada da se u svojoj ekipi, FK Željezničar, da počnem igrati i budem standardan. Ako u klubu budem dobar, nadam se pozivu selektora jer svaki mladi igrač koji igra u Premijer ligi BiH želi igrati za A reprezentaciju. Da li ću ja uspjeti u tome, vrijeme će pokazati", dodaje naš sagovornik.

Osim golmana Asmira Avdukića, selektor Sušić ne poziva igrače Premijer lige u reprezentaciju BiH.

"U našoj ligi ima kvalitetnih igrača i kandidata za A tim. Ali, nemamo dovoljnoj jakih utakmica da čovjek 'ispliva' na put ka reprezentaciji. Mislim da bi bilo dobro da se smanji broj klubova, da se uloži više u infrastrukturu. Pet ili šest terena na kojima igramo u Premijer ligi uopšte nisu uslovni za utakmice. Ali, nadam se da će Svjetsko prvenstvo malo utjecati na našu ligu", kaže Zolotić.

Kako kaže, Željezničar je klub koji iz sezone u sezonu želi duplu krunu.

"Nemamo širok spektar igrača i kad ne bi bilo povreda, mislim da možemo odbraniti titulu", vjeruje ovaj 20-godišnji član prvog tima Želje.

S druge strane, gradski rival FK Sarajevo u zimskom prijelaznom roku doveo je nekoliko kvalitetnih pojačanja te će, kako sada stvari stoje, biti glavni konkurent Plavima sa Grbavice za osvajanje titule.

"Oni sada imaju najveći pritisak na svojim plećima. Puno su uložili, doveli puno igrača i stvorili dobar rejting za naše prvenstvo. Ali, oni nisu jedini konkurent za titulu, tu su Široki, Zrinjski, Borac, pa čak i Olimpic... Ova sezona će biti jedna od zanimljivijih posljednjih godina", kaže Zolotić.

Plavi će u subotu u 14:30 na Grbavici dočekati mostarski Zrinjski što je ujedno i derbi ovog kola Premijer lige BiH.